“Чорна п’ятниця” на мільярди: Мінфін назвав суму, яку українці витратили під час великого розпродажу

Традиційний день великих розпродажів "Чорна П'ятниця" в цьому році пройшов 24 листопада. Мінфін підбив підсумки цього шаленого дня і повідомив суму, яку витратили покупці через термінали Приватбанку.

“Чорна П’ятниця” або день великих розпродажів у 2023 році пройшла доволі бурхливо навіть попри складну ситуацію в країні. Міністерство фінансів підбило підсумки цього дня і повідомило точну загальну суму, якою українці оплатили свої покупки в магазинах картками через термінали Приватбанку.

Згідно з інформацією, яку надала Мінфіну прес-служба банку Приват – 24 листопада українці здійснили понад 8 мільйонів покупок загальною сумою 2.5 мільярди гривень. Це на 22% більше, аніж у звичайні дні.

Українці щедро розплачувались картками Приватбанку в день великих розпродажів
Українці щедро розплачувались картками Приватбанку в день великих розпродажів

Приватбанк також підрахував, що за тиждень великих розпродажів українці через cashless мережу Привату здійснили понад 49 мільйонів покупок на загальну суму 15.3 мільярди гривень.

Частіше за все українці купували взуття та одяг зі знижками. Загалом на ці товари було витрачено 282 мільйони гривень. На цю суму покупці здійснили понад 1.6 мільйонів покупок.

Також серед покупців були популярними комп’ютери та смартфони. В данному сегменті українцями було здійснено 560 тисяч покупок на загальну суму 281 мільйон гривень.

Представники Приватбанку також зазначили, що кількість покупок в розстрочку в онлайн-магазинах склала 36.7 тисяч гривень, що на 2 тисячі гривень більше, аніж сума кредитних покупок у звичайних offline магазинах (там ця цифра склала 34.7 тисяч гривень).

Згідно з наданою статистикою – за тиждень великого розпродажу клієнти Приватбанку 71.5 тисячі покупок за допомогою сервісу “Оплата частинами”. Загальна сума цих покупок склала понад 1 мільярд гривень.
Смартфони, електрону та побутову техніку українці купували частіше за інші різновиди товарів. Середня ж вартість покупки в розстрочку склала 14 тисяч гривень.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?