“Чорна п’ятниця” на мільярди: Мінфін назвав суму, яку українці витратили під час великого розпродажу

Традиційний день великих розпродажів "Чорна П'ятниця" в цьому році пройшов 24 листопада. Мінфін підбив підсумки цього шаленого дня і повідомив суму, яку витратили покупці через термінали Приватбанку.

“Чорна П’ятниця” або день великих розпродажів у 2023 році пройшла доволі бурхливо навіть попри складну ситуацію в країні. Міністерство фінансів підбило підсумки цього дня і повідомило точну загальну суму, якою українці оплатили свої покупки в магазинах картками через термінали Приватбанку.

Згідно з інформацією, яку надала Мінфіну прес-служба банку Приват – 24 листопада українці здійснили понад 8 мільйонів покупок загальною сумою 2.5 мільярди гривень. Це на 22% більше, аніж у звичайні дні.

Українці щедро розплачувались картками Приватбанку в день великих розпродажів
Українці щедро розплачувались картками Приватбанку в день великих розпродажів

Приватбанк також підрахував, що за тиждень великих розпродажів українці через cashless мережу Привату здійснили понад 49 мільйонів покупок на загальну суму 15.3 мільярди гривень.

Частіше за все українці купували взуття та одяг зі знижками. Загалом на ці товари було витрачено 282 мільйони гривень. На цю суму покупці здійснили понад 1.6 мільйонів покупок.

Також серед покупців були популярними комп’ютери та смартфони. В данному сегменті українцями було здійснено 560 тисяч покупок на загальну суму 281 мільйон гривень.

Представники Приватбанку також зазначили, що кількість покупок в розстрочку в онлайн-магазинах склала 36.7 тисяч гривень, що на 2 тисячі гривень більше, аніж сума кредитних покупок у звичайних offline магазинах (там ця цифра склала 34.7 тисяч гривень).

Згідно з наданою статистикою – за тиждень великого розпродажу клієнти Приватбанку 71.5 тисячі покупок за допомогою сервісу “Оплата частинами”. Загальна сума цих покупок склала понад 1 мільярд гривень.
Смартфони, електрону та побутову техніку українці купували частіше за інші різновиди товарів. Середня ж вартість покупки в розстрочку склала 14 тисяч гривень.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?