КМДА повідомляє: відміна комендантської години на новорічні свята не запланована: чи буде головна ялинка?

В КМДА заявили, що комендантська година на різдвяні і новорічні свята залишиться в дії, а встановлення головної ялинки на Софійській площі профінансують меценати. Далі розповімо детальніше.

Заступниця голови КМДА Галина Старостенко заявила, що в Києві цього року розкішні святкування Нового року не були заплановані. Комендантська година буде діяти, як і протягом всього минаючого року – з 0:00 до 05:00 години ранку, а епіцентром святкування стане Софійська площа. Там за гроші меценатів встановлять новорічну ялинку та облаштують фотозону. Її відкриття заплановано у день святого Миколая – 6 грудня.

Ялинка на Софійській площі
Ялинка на Софійській площі

Фотозона цьогоріч буде мати благодійні мотиви. В ній розташуються декілька невеличких ялинок, гілочки яких будуть прикрашені іграшками. Кожен бажаючий зможе зробити світлини на пам’ять поряд з новорічними деревцями, а крім того — взяти собі на згадку іграшку, перед тим зробивши благодійний внесок на потреби ЗСУ.

– Місто не витрачає кошти з бюджету на організацію і облаштування новорічних локацій – наголосила Галина Старостенко.

Також заступниця голови КМДА зазначила, що цього року в столиці масових святкувань не буде. Не передбачено облаштування ярмарок, атракціонів та фудкортів. В то же час Старостенко звернула увагу на те, що ані Новий рік, ані Різдво в української малечі росія відняти не зможе. Головна ялинка столиці буде встановлена на Софійській площі и прикрашена енергозберігаючими гірляндами та іграшками, що були придбані на кошти меценатів.

Крім того Галина Старостенко додала, що столичні заклади культури активно долучаються до створення новорічно-різдвяного настрою в межах своєї діяльності. В київських комунальних театрах у грудні проходять вистави на новорічну і різдвяну тематику, що зацікавлять і дітей, і дорослих. Музеї столиці пропонують українцям відвідати святкові майстер-класи з виготовлення дідуха, новорічних іграшок та різдвяної атрибутики.

В рамках благодійних і мистецьких проектів будуть презентовані стародавні і сучасні українські колядки.

Головна ялинка-2024 року буде встановлена на Софійській площі
Головна ялинка-2024 року буде встановлена на Софійській площі

Не залишаються осторонь і київські бібліотеки. Там для відвідувачів проводять благодійні акції, святкові флешмоби, дитячі майстер-класи і конкурси.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?