Можна безкоштовно повернутися назад: безоплатні послуги Укрзалізниці, якими пасажири дарма не користуються

Подорож "Укрзалізницею" може бути комфортною, безпечною - за ті ж самі гроші. Головне для пасажира — знати перелік безкоштовних послуг, які входять у вартість квитка. Пропонуємо їх до вашої уваги.

Квиток від “Укрзалізниці” надає не тільки можливість доїхати до пункту призначення. Під час подорожі кожен пасажир має право скористатись різноманітними послугами абсолютно безкоштовно. Справа в тому, що не кожен з пасажирів знає про них. Тож, пропонуємо ознайомитись скоріше.

Жіночі купе Укрзалізниці
Жіночі купе Укрзалізниці

Безкоштовне відвідування вбиралень на усіх вокзалах та залізничних станціях, через які проходить потяг

 

На залізничних вокзалах можуть працювати і платні вбиральні або ж зали очікування з підвищеним рівнем комфорту. Але їх робота дозволяється тільки у випадках, якщо на вокзалі працюють безоплатні вбиральні.

Питна вода чи окріп

В пункті № 6.1 Правил обслуговування громадян, що пересуваються залізничним транспортом, сказано, що оплачувати цю послугу не потрібно, а замовити її можна у провідника.

НВЧ піч та холодильник

Ці побутові прилади встановлені в купе провідника, а скористатись ними зможе кожен бажаючий пасажир.

Паски безпеки

Зазвичай їх видають лише маленьким дітям, але насправді їх може отримати і дорослий пасажир. Наприклад, якщо йому за квитком дісталась верхня поличка, а він боїться висоти — провідник зобов’язаний видати йому паски безкоштовно.

Проїхали зупинку — повернутись назад можна безкоштовно

Для цього пасажиру треба звернутись до начальника поїзда і продемонструвати власний квиток. Його дію буде продовжено шляхом складання відповідного акту. Завдяки цьому акту пасажир в подальшому дістанеться кінцевого пункту пункту призначення, що зазначений у квитку.

Аптечка

Набір ліків про всяк випадок зберігається у провідників потягу. У разі потреби аптечкою зможе скористатись кожен пасажир “Укрзалізниці”.

Складати постіль — це не обов’язок пасажирів

Постіль у вагонах Укрзалізниці видають та складають провідники
Постіль у вагонах Укрзалізниці видають та складають провідники

Пункт № 63 Правил обслуговування українських громадян залізничним транспортом наголошує, що доставка та складання постілі — це обов’язки провідника потягу.

Право на використання своєї полички

Пасажир, що придбав квиток на нижню поличку — має повне право нею користуватись і не передавати комусь за чиїмось вимогами. Так само — і пасажир верхньої полички. Якщо вона закріплена за ним — то він не зобов’язаний з кимось ділитися нею.

Система кондиціювання

Якщо пасажир придбав квиток до вагону потягу з кондиціюванням, але кондиціонер виявився несправним — власник квитка має право переміститись до іншого вагону — до кондиціонер працює. Але лише за умови наявності вільних місць.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?