Не така велика, як в мирний час: Віталій Кличко показав новорічну ялинку 2023-2024 в Києві (ФОТО)

На Софійській площі Києва вчора, 4 листопада, змонтували головну новорічну ялинку. Мер Києва Віталій Кличко ввечері звітував про це на своїй сторінці у соцмережі Telegram.

4 грудня на Софійській площі Києва встановили новорічну ялинку. Мер української столиці Віталій Кличко напередодні присвятив цій події невеличкий допис у своєму Telegram каналі.

— Не така велика, як в мирний час, але життєствердна, як ніколи — написав мер.

За словами очільника КМДА — поки що був виконаний лише монтаж новорічної ялинки. Невдовзі її прикрасять енергозберігаючими гірляндами та іграшками. Відкриття святкової локації із зимовою красунею заплановано на 6 грудня. Саме в цю дату за новоюліанським календарем в Україні тепер відзначають день Святого Миколая.

Новорічні ялинки на Софійській площі в різні роки: 2021-2022 рік та 2018-2019 рік
Новорічні ялинки на Софійській площі в різні періоди: 2021-2022 рік та 2018-2019 рік

Інформація щодо встановлення головної ялинки 2024 року з’явилась ще наприкінці листопада. Мер української столиці повідомляв, що Рада оборони міста прийняла рішення встановити новорічну красуню на Софійській площі, але з державного бюджету на ці заходи гроші не виділялись.

Віталій Кличко наголосив, що, як і минулого року — встановлення та прикрашання ялинки буде виконано на кошти меценатів. Також буде врахована необхідність збереження електроенергії і для прикрашання новорічного дерева використають енергозберігаючі гірлянди.

Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної красуні міста Києва взяло на себе підприємство ТОВ “Глобал-Декор”.

Новорічні ялинки на Софійській площі: 2020-2021 рік і 2016-2017 рік
Новорічні ялинки на Софійській площі: 2020-2021 рік і 2016-2017 рік

Мер столиці також наголосив, що масові заходи і святкування цьогоріч не передбачені — через міркування безпеки.

В той же час Віталій Кличко звернув увагу на те, що святкові заходи в різних районах можуть проводитись — але з повним дотриманням правил безпеки і тільки у місцях, поряд з якими є укриття.

Фінансове забезпечення таких заходів беруть на себе їх організатори.

Оскільки цього року українці відзначають Різдво за новоюліанським календарем — то й ялинка на Софійській площі буде стояти менше, аніж зазвичай. Її приберуть вже 10 січня.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?