Володимир Зеленський ошелешив заявою, хто із українців отримає від держави безкоштовне житло: кому пощастить

Президент Володимир Зеленський зробив розкішний святковий подарунок захисникам, що мають почесне звання "Герой України". Розповідаємо, що отримали українські офіцери і рядові.

Ініціатива Президента Володимира Зеленського вже в дії. Напередодні дня ЗСУ та свята Миколая Чудотворця, що відзначаються сьогодні, 6 грудня — голова держави вручив українським захисникам перші сертифікати на безкоштовне житло. Приємного подарунку були удостоєні воїни рядового та офіцерського складу, які мають звання “Герой України”, а також — члени родин тих захисників, які поклали своє життя, обороняючи державу від російської навали і отримали звання Героя України вже посмертно. Церемонія вручення пройшла в Маріїнському палаці Києва.

Церемонія вручення сертифікатів на житло пройшла в Маріїнському палаці
Церемонія вручення сертифікатів на житло пройшла в Маріїнському палаці

Ініціатива глави держави полягає в тому, щоб усім українським рядовим та офіцерам, що отримали звання Героя України після початку повномасштабного вторгнення росіян (прижиттєве або посмертне) — надати безкоштовне житло. Почесна нагорода героїв, які поклали життя за Україну на полі бою — буде вручена членам їх родин (батькам, дітям, дружині).

Під час церемонії вручення сертифікатів Володимир Зеленський зазначив, що реалізація його ініціативи базується на принципі: “Україна захищає тих, хто захищає Україну”. Також Президент назвав кількість військовослужбовців, які отримали звання Героя після початку повномасштабного вторгнення — 360 осіб, причому 210 з них — посмертно.

Вручення сертифікатів на безкоштовне житло за ініціативою Президента
Вручення сертифікатів на безкоштовне житло за ініціативою Президента

У вівторок, 5 грудня перші сертифікати на безкоштовні квартири були вручені 12 українським Героям, а ще — 9 родинам полеглих воїнів з відзнакою кавалера ордена “Золота Зірка”:

  • Дружина майора Віталія Бохонка (командир парашутно-десантного батальйону, що приймав участь у боях на Донбасі, загинув влітку 2022 року);
  • Мати лейтенанта Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі, з 2014 року брав участь в боях біля Пісків, Савур-Могили, Авдіївки, Щастя, загинув 7 березня 2023 року під Бахмутом);
  • Члени родини молодшого сержанта Вадима Лисенкова (командир штурмового відділення, розвідний місцевості поблизу Бахмута, загинув восени 2022 року);
  • Члени родини майора Данила Мурашка (командувач ескадрильї, героїчно загинув у Донецькій області — відвівши падаючий літак від жилих будинків).
  • Мати Олександра Мацієвського (снайпер зенітно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки, що був розстріляний росіянами за відмову зняти український шеврон та промовив перед загибеллю останні свої слова “Слава Україні”);
  • Лейтенант Едуард Атрашкевич (боронить Україну з 2014 року, має прижиттєве звання Героя України);
  • Підполковник Олександр Марчук (командир підрозділу, який блискуче виконував завдання на Запорізькому напрямку, штурмуючи позиції ворога).
Володимир Зеленський вручив сертифікати на безкоштовне житло українським героям
Володимир Зеленський вручив сертифікати на безкоштовне житло українським героям

Під час вручення сертифікатів Президент Володимир Зеленський висловив слова подяки українським героям за їх сумлінну працю, а родинам полеглих – за відвагу, терпіння та витримку.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.