Новорічна ялинка 2023-2024 в Києві вже готова до урочистого відкриття: як прикрасили красуню в серці України

Головна ялинка країни на Софійській площі в Києві — вже прикрашена. На неї навісили новорічні іграшки в жовтих і блакитних кольорах. Відкриття — вже за декілька годин. Не пропустіть!

Головна ялинка країни на Софійській площі Києва вже встановлена, прикрашена жовто-блакитними іграшками у формі серця і енергозберігаючими гірляндами. Красуня повністю вбралась і запрошує українців на перше побачення. Її урочисте відкриття відбудеться на Софійській площі сьогодні, 6 грудня, у день Святого Миколи Чудотворця — о 17.00 годині вечора.

Ялинка на Софійській площі 2023-2024: чекає на відкриття
Ялинка на Софійській площі 2023-2024: чекає на відкриття

Як повідомляв раніше мер столиці Віталій Кличко — встановлення та обслуговування новорічної красуні профінансували меценати. Вони ж придбали і генератор для забезпечення роботи гірлянди. З державного бюджету на це гроші не виділялись ані в тому році, ані цьогоріч.

Ялинка на Софійській площі: 2023-2024 і 2022-2023
Ялинка на Софійській площі: 2023-2024 і 2022-2023

Монтаж головної ялинки було виконано 4 грудня, а вчора — напередодні свята Миколая за новим церковним стилем, її прикрасили яскравими жовто-блакитними іграшками та гірляндами. Замість звичної зірки на верхівці штучного деревця красується український тризуб.

Новорічна ялинка на Софійській площі: 2023-2024 рік та 2020-2021 рік
Новорічна ялинка на Софійській площі: 2023-2024 рік та 2020-2021 рік

Роботу енергозберігаючих гірлянд вже протестували — все працює добре і сьогодні ввечері, 6 грудня — українці зможуть впевнитись в цьому — побувавши на відкритті вічнозеленої красуні. Цього року головна ялинка столиці, звісно — не така яскрава, як в минулі роки і зовсім невеличка заввишки – всього лише 12 м. Але, як зазначив днями мер міста Києва Віталій Кличко — дуже “життєствердна”.

Різдвяна ялинка за 6 км від Бахмуту
Різдвяна ялинка за 6 км від Бахмуту

До того ж, достойну конкуренцію їй складає зараз інша вічнозелена красуня, що встановлена за 6 км від Бахмута. Її прямо поряд зі стовпом посіченим уламками снарядів, встановив волонтер Євген Ткачев. Новорічно-різдвяне деревце прикріплене до стовпчика звичайним скетчем і прикрашене гірляндами, дощиком та кульками синього і яскраво-жовтого кольору.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?