У Києві встановили головну ялинку, в Кропивницькому – ні: яка ситуація з новорічним деревом в інших містах

Реалії сьогодення диктують свої умови. Навіть на головних новорічних ялинках, встановлених в столиці та обласних центрах, відбилася велика війна. Як вони виглядають?

Київ

Які ялинки встановили в українських містах

Відкриття головної ялинки країни відбулося 6 грудня у День Святого Миколая. Меценати скинулися, щоб встановити штучне деревце заввишки 12 м. Красуню назвали “Хоробрі серця” й прикрасили жовтими та блакитними серцями. А верхівку вінчає тризуб. Міська влада сповістила, що цьогоріч обійдеться без ярмарків та гучних святкувань, адже комендантську годину ніхто не скасовує навіть у ніч на 1 січня.

Львів

Які ялинки встановили в українських містах

14-метрове деревце обласному центру подарувало подружжя з Білогорщі. Комунальники встановили зелену красуню, прикрасивши торішньою ілюмінацією. На верхівці облаштували протитанковий їжак, що символізує незламність. З бюджету на головну ялинку міста не витратили жодної копійки.

Івано-Франківськ

Які ялинки встановили в українських містах

Тут новорічний атрибут назвали “Ялинкою перемоги”. Її встановили на Вічевому майдані. Щоб не витрачатися, каркас застосували з 2022 року. Дизайн та іграшки виготовили учні з навчальних закладів міста. Ялинку прикрасили дитячими патріотичними малюнками. Освітлення змонтували студенти профтехучилища. Продумали все так, що навіть під час блекауту ялинка не погасне.

Кропивницький

Які ялинки встановили в українських містах

Влада міста вирішила цьогоріч відмовитися від великої ялинки. Натомість на площі Героїв Майдану встановили 12 живих невеликих вічнозелених дерев на честь 10 міст-героїв, які не скорилися російській агресії. Ще дві присвячені Збройним силам та волонтерам.

Харків

Які ялинки встановили в українських містах

Вже другий рік поспіль через небезпеку обстрілів у Харкові встановлюють ялинку на станції метро “Університет”. Підземку з нагоди різдвяно-новорічних свят прикрасили ілюмінацією та гарними декораціями. Нічого нового не докуповували. Використали прикраси, які до війни можна було побачити на вулицях обласного центру.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?