14 потягів “Укрзалізниці” везуть Вифлеємський вогонь по українських містах, а в столиці його вже зустріли

Вчора надвечір, 10 грудня, Вифлеємський вогонь зустріли в київському соборі Святої Софії. 14 потягів "Укрзалізниці" везуть Благодатний вогник до міст України: Краматорська, Ужгорода, Ізюма та інших.

Вчора ввечері, 10 грудня, представники скаутської організації “Пласт” передали Вифлеємський вогонь співробітникам “Укрзалізниці”. Про це повідомили на офіційній сторінці організації у Facebook.

Укрзалізниця везе Вифлеємський вогонь до міст України
Укрзалізниця везе Вифлеємський вогонь до міст України

Право зустріти Вифлеємський вогник першими отримали віряни та служителі собору Святої Софії в Києві. Офіційна передача вогню працівникам “Укрзалізниці” відбулася вчора, о 18 годині 40 хвилин вечора. За традицією, українські потяги вже втретє за останні роки привезуть світло Віфлеємського вогню миру на 24 вокзали різних міст України менш ніж за одну добу.

“Укрзалізниця” повідомляє, що в рамках спільного заходу начальники 14-ти потягів доставлять Вогонь з Вифлеєму на 24 вокзали країни, а саме – до Краматорська, Ізюму, Одеси, Луцька, Івано-Франківська, Хмельницького, Вінниці, Києва, Сум, Рівного, Покровська, Тернополя, Ужгорода, Львова, Харкова, Черкас, Знам’янки, Коростеня, Запоріжжя, Полтави, Миколаєва, Херсону, Чернівців, Дніпра, Чернігова.

Зустріч Вифлеємського вогню в Соборі Святої Софії
Зустріч Вифлеємського вогню в Соборі Святої Софії

На вокзалах цих міст вже встановлені спеціальні захисні стенди для розміщення Вифлеємського вогню миру.

— Поширюємо вогонь Добра та продовжуємо рух до Перемоги — резюмує свій допис “Укрзалізниця”.

Передача Вифлеємського вогню українським пластунам відбулась вчора, 10 грудня — на міжнародному пішохідному пінкті пропуску “Малі Семенці”, що на Закарпатті. Відомо, що Вогонь прибув до нас із Словаччини.

В найближчу добу його будуть передавати в церковні храми країни, оселі громадян і віруючих християн, школи, дитячі будинки і садочки.

Передача Вифлеємського вогню по світу — це щорічна міжнародна акція до свята Різдва Христова, яке відзначають 25 грудня. Символічний вогонь, що запалюється у місті народження сина Божого Іісуса Христа — є ознакою миру, любові і звільнення від гріхів людських. Він надає кожній людині надію, силу та віру на краще майбутнє.

Вифлеємський вогонь зустрічають в соборі Святої Софії
Вифлеємський вогонь зустрічають в соборі Святої Софії

До Європи вогонь з Віфлеєму потрапляє наприкінці листопада. Його привозять скаути з Австрії – на літаку в спеціальному захисному контейнері.

З австрійської столиці – міста Вени – починається розповсюдження Вогню територією Європи за допомогою скаутської естафети. З Австрії цей Вогник слідує Словаччиною та Польщею, і в середині грудня потрапляє до України, де ним опікуються представники скаутської організації “Пласт”.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.