Під Фастовом розростається містечко Хансона: хто отримає житло в щойно зведених житлових кварталах

Люди, що втратили власне житло унаслідок російської агресії, отримали можливість оселитися в селі Тарасівка Фастівського району. Тут звели цілі житлові квартали.

Американська компанія Wasatch Group звела цілий житловий район неподалік Фастова. Оскільки власником фірми є мільярдер Делл Лой Хансен, то мікрорайон отримав неофіційну назву – містечко Хансена.

Під Фастовом звели квартал для внутрішньо переміщених осіб

Уже встигли збудувати десятки окремих будинків та квартир. Люди заселяються в помешкання, які обладнані всією необхідною побутовою технікою та меблями. Укупі з організацією To Ukraine with love продовжиться розвиток нового мікрорайону й покращаться комфортабельність умов життя.

Під Фастовом звели квартал для внутрішньо переміщених осіб

Стороннім на територію містечка вхід заборонено. Мешканців на в’їзді зустрічає скульптура з двох рук, схрещених у коло і прикрашених написом: “До України з любов’ю”.

Внутрішньо переміщених осіб розселили у таунхаусах та квартирах у 2-поверхових будинках. Першу чергу здали у жовтні, а всього планується забудувати 432 помешкання різних типів, в тому числі інклюзивних.

Під Фастовом звели квартал для внутрішньо переміщених осіб

Заселили вже 8 десятків родин, здавши приміщення в оренду на 5 років. За цей час, як передбачається забудовником, люди встигнуть накопичити гроші й розв’язати свої проблеми. Хтось отримає компенсацію за знищення житла, хтось назбирає на перший внесок для іпотеки.

Одну з вулиць котеджного містечка назвали на честь Зеленського, який нині бореться за Україну. Іншій дали ім’я Ющенка, оскільки Віктор Андрійович брав участь у розробці ідеї та навіть сам обирав фруктові дерева для саду.

Під Фастовом звели квартал для внутрішньо переміщених осіб

Спочатку фонд допомагав мешканцям Київської області, житло яких було зруйновано під час окупації. На їх земельних ділянках встановлювали будиночки з усім необхідним. Потім замислилися про допомогу тим, хто втік від війни з інших територій. Отак і виникла ідея створення містечка Хансена, яку вдало втілюють у життя. Друга черга планується до завершення вже у грудні.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.