Зимовий ретро-тур від “Укрзалізниці”: в головній ролі – 70-річний паровоз – де придбати квитки

Святкова мандрівка від "Укрзалізниці" на старенькому паровозі по найдовшій вузькоколійці в Європі — скористайтесь можливістю унікального відпочинку перед Різдвом і Новим Роком

“Укрзалізниця” запропонувала любителям подорожей унікальну можливість — здійснити мандрівку по найдовшій в Європі Гайворонській вузькоколійці, сівши в раритетний 70-річний паровоз. Останній в 2023 році ретро-тур заплановано на 16 грудня — перед Різдвом.

ретро-паровоз Укрзалізниці
Ретро-паровоз Укрзалізниці

Гайворонська візькоколіка вважається найдовшою на європейському континенті. Вона простягається на 130 км через територію Кіровоградської та Вінницької областей.

— Напередодні різдвяних свят запрошуємо поринути в різдвяну казку та проїхатись мальовничим засніженим Поділлям – написали на офіційній сторінці у Facebook представники “Укрзалізниці”.

Сполучення, за якими буде слідувати ретро-паровозик:

  • № 853 Хащувате-Гайворон
  • № 854 Гайворон-Хащувате
  • № 852 Бершадь-Гайворон
  • № 851 Гайворон-Бершадь

Гайворонська міськрада розробила для мандрівників спеціальну розважальну програму із культурними та мистецькими заходами, надала можливість скуштувати гарячі і смачні страви на березі річки Південний Буг, прийняти участь у благодійному ярмарку на користь української армії, а ще — проїхатися на унікальному автомобілі, що пересувається залізничними рейками.
Щоб придбати квитки на мандрівку ретро-паровозом — вам навіть не треба виходити з дому.

Просто відкрийте застосунок “Укрзалізниці” на своєму смартфоні або відвідайте сайт організації. Також можете звернутись до каси залізничного вокзалу. Квиток для дітей віком до 14 років в один бік коштує в середньому 87 гривень, а також — 116 гривень для дорослої людини.

Подорож на 70-річному паровозі Укрзалізниці по Гайворонській вузькоколійці відбудеться 16 грудня
Подорож на 70-річному паровозі Укрзалізниці по Гайворонській вузькоколійці відбудеться 16 грудня

“Укрзалізниця” передбачила вихід на лінію потягів сполученням Київ-Гайворон та Львів-Гайворон, які дозволять мандрівникам доїхати до місця початку подорожі та повернутися назад, додому. Потяги зі Львова і Києва відправляються ввечері 15 грудня до Гайворону. Зворотній хід вони роблять через добу — ввечері 16 грудня.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.