Після Київстару дісталося Монобанку: що і навіщо роблять хакери та коли все запрацює

ТОП-менеджер "Монобанку" Олег Гороховський розповів про атаку хакерів на сайти фінансової установи. Сьогодні, 12 грудня, масована DDoS атака здійснюється на українські сайти і мобільних операторів.

У вівторок, 12 грудня, від масованої DDoS атаки страждає український Монобанк. Про це написав у своїй соцмережі співзасновник фінансового закладу Олег Гороховський. Згідно з інформацією, яку він надав, об’єктом атаки стали точки входу на Amazon. Але в той же час ТОП-менеджер “Монобанку” запевнив, що наразі все під контролем. Співробітникам банку вдалося відбити атаку о 13.50 дня.

Атака хакерів на “Монобанк” – не єдина, що сталася 12 грудня. Вранці від дій зловмисників постраждали абоненти українського мобільного оператора “Київстар”. Масштабний збій у роботі оператора призвів до того, що користувачі не змогли здійснювати дзвінки та обмінюватись повідомленнями через повну відсутність мережі. Також від дій хакерів постраждав дротовий Інтернет, перестав працювати і сайт “Київстар”.

Трохи пізніше стало відомо про проблеми у роботі ще одного мобільного оператора – “Vodafone”. В нього не працює мобільний застосунок, хоча раніше повідомлень про проведення технічних робіт абоненти не отримували. При відкритті застосунку користувачі бачать повідомлення про проведення технічних робіт, через які мобільний додаток “Vodafone” тимчасово недоступний.

DDoS атака на Монобанк
DDoS атака на Монобанк

До речі, масштабний збій в роботі оператора “Київстар” вплинув і на роботу застосунку “Приватбанк”. Українці не можуть здійснювати безготівкову оплату в магазинах і метро.

Представники мобільного оператора повідомили, що проблему буде усунуто протягом кількох годин.Після обіду стало відомо ще про один банк, постраждалий від дій хакерів. “Ощадбанк” поскаржився на проблеми через сбій у роботі мобільного оператора “Київстар”. Частина банкоматів і терміналів цього банку наразі не працює. Схожа ситуація — і з терміналами та банкоматами “Приватбанку” — деякі з них припинили роботу.

Через сбій в роботі мобільного оператора “Київстар” в деяких українських містах спостерігається проблема із вуличним освітленням. В Івано-Франківську, Львові, Краматорську вуличні ліхтарі були підключені до системи керування через мережу “Київстар”. Після дій хакерів світло на вулицях не вимкнулось після настання світлового дня. Місцева влада міст очікує поліпшення ситуації ближче до вечора.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.