У Львові жінка народила за кількасот метрів до пологового будинку: немовля дуже поспішало з’явитися на світ

Буквально кілька сотень метрів залишалося до пологового будинку, коли львів'янка не витримала й народила донечку. На щастя, поряд були досвідчені медики екстреної медичної допомоги.

Львів

Маленька львів’янка народилася у кареті швидкої, коли її маму везли у пологовий будинок. Інцидент трапився на вулиці Шпитальній. До пологового будинку залишалося менше кілометра.

Лікарі Володимир Бабич та Уляна Жох, отримавши виклик про початок перейм у породіллі, тут же виїхали за вказаною адресою. Водій Степан Островський увімкнув сирену й чимдуж натиснув на газ.

У Львові немовля народилося у кареті швидкої

Діставшись до місця, поклали жінку на ноші й завантажили у машину швидкої допомоги. Для породіллі це були вже треті пологи, тому все відбувалося дуже стрімко. Ще не доїхавши до пологового, медики вже тримали на руках немовля, навколо шиї якого була обвита пуповина.

Щойно її розмотали, немовлятко голосно закричало. Лікарі діяли чітко за інструкцією: зробили малечі первинний туалет, загорнули в пелюшки. А тут уже й до пологового будинку під’їхали. Тож передали щойно народжену львів’янку на руки неонатологам.

У Львові немовля народилося у кареті швидкої

Дитинка народилася зовсім невеличкою – всього 1750 г та 48 см у довжину, хоча видно, що маля доношене. Це вже третя донечка в родині породіллі. Старші сестрички з нетерпіння чекають на повернення мами з малятком на руках додому.

Рівненська область

Минулого місяця подібна історія трапилася й на Рівненщині. У 31-річної породіллі, яка вже має чотирьох дітей, почалися перейми просто в автівці, що рухалася з Березного до Рівного. Довелося викликати швидку.

Медики виїхали назустріч. Коли бригада дісталася до автівки, маля вже народилося. Тож залишилося лише перерізати пуповину й оглянути маму дитинчати. Добре, що все минулося без ускладнень.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?