Купівля та продаж авто за 15 хвилин: в застосунку “Дія” з’явиться нова функція, а ще – оновиться дизайн

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції розповів, що купити та продати автомобіль тепер можна віддалено – через за стосунок "Дія". Розповідаємо деталі в наступному матеріалі.

Вчора, 19 грудня, на підсумковій прес-конференції президент України Володимир Зеленський розповів про появу нової функції в за стосунку “Дія”. Згідно з інформацією, яку надав головнокомандувач країни — вже 20 грудня в “Дії” з’явиться можливість купувати або продавати автомобілі. Ця опція буде працювати максимально швидко і просто. Документи на свою автівку (техпаспорт та номерні знаки) власник теж зможе отримати віддалено – поштою.

В застосунку Дія з'явились нові послуги
В застосунку Дія з’явились нові послуги

Окрім функції купівлі та продажу автомобілів команда Мінцифри презентувала на Самміті “Дія” низку інших послуг, які є не менш важливими і теж незабаром з’являться в застосунку. До них належать:

  • обмін житлових сертифікатів: матеріальна компенсація за житло, зруйноване під час російської агресії;
  • е-Підприємець: 8 нових послуг для бізнесу, які надаються лише за одною онлайн-заявою;
    послуги для моряків;
  • автоматична послуга: “внесення змін про ФОП”.

Окрім того передбачено, що в “Дії” вперше за 4 роки оновиться дизайн.

Послуга з купівлі та продажу автомобілів відсьогодні вже з’явилась у мобільному застосунку “Дія”. Процес оформлення договору займає лише 15 хвилин, але скористатись цією послугою зможуть не всі автовласники. Вона стала доступною лише тим громадянам, які продають своє перше в цьому році авто.

Перереєстрація автомобіля в “Дії” означає, що потреби їздити до сервісних центрів МВС в автовласників більше немає. Завдяки переносу цієї послуги в цифровий формат відпадає необхідність оплачувати квитанції в банках оффлайн або заповнювати папери задля перевірки документів на автомобіль або заздалегідь записуватись в електронну чергу.

Все, що необхідно для початку процесу купівлі-продажу — це зайти в додаток “Дія”і дотримуватись підказок. Проект договору купівлі-продажу варто засвідчити за допомогою “Дія. Підпис”.

Згідно з повідомленням міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка – після підписання документу водієві залишається лише домовитись про передачу та отримання коштів.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.