Коли зимові канікули 2023-2024: дата, скільки триватимуть та чому не однакові для всіх школярів

Чи навчались, чи ні, а відпочинок – то святе. Розберімося, коли розпочнуться й скільки триватимуть зимові канікули для школярів у різних регіонах країни.

Українські школярі рахують дні до зимових канікул. Уже зовсім скоро на дітей очікує святковий настрій і багато новорічних розваг. Відпочинок від школи гарантовано кому на 2 тижні, а кому й на цілий місяць. РБК-Україна навело графіки шкільних канікул по різних містах.

Освітянам було дозволено визначати час зимових канікул на місцях із врахуванням безпекової ситуації, температурного режиму та ситуації з енергетикою. У деяких навчальних закладах було вирішено скасувати осінні канікули та об’єднати їх із зимовими. У такому разі дітлахи відпочиватимуть цілий місяць.

Графік зимових канікул в Україні

У столиці в початковій школі вирішили розділити канікули для першокласників на два етапи: з 23 грудня по 7 січня та з 19 по 25 лютого. У деяких школах області визначили 2-тижневий термін відпочинку. Інша половина учнів відпочиватиме 3 тижні. При цьому в окремих школах навчатимуться до 25 грудня, а в інших – до 29-го.

На Житомирщині зимові канікули триватимуть 3 тижні до 15 січня. У Дніпрі учні гулятимуть 2 тижні й сядуть за парти вже 8 січня. На Львівщині переважна частина школяриків розпочне відпочинок з 25 грудня, а до навчання пристануть або 8 січня або 15-го.

Графік зимових канікул в Україні

Харків’яни обрали для себе інший графік – з 30 грудня до 15 січня. В освітніх закладах Полтавщини єдиного терміну зимових канікул не визначали. Школярам Лубенської громади дозволили відпочивати 2 тижні, починаючи з 29 грудня. Маленькі мешканці Кременчука підуть на канікули з 25 грудня, а повернуться до шкіл 8 січня. У Миргороді було визначено такі терміни: 30 грудня – 14 січня. В самому обласному центрі канікули стартують 23 грудня і закінчаться 7 січня.

2-3 тижні триватимуть шкільні канікули в переважній більшості західних областей країни, стартувавши з 25 лютого. Лише на Івано-Франківщині дозволили продовжити цей термін аж до 26 січня. Втім, залишили на вибір керівництва навчальних закладів. Зокрема, лучани вирішили, що 2 тижнів для відпочинку буде вдосталь.

У Кропивницькому 33 заклади відпочиватимуть з 25 грудня до 22 січня. Лише в решті п’яти гімназіях зимові канікули урізали до 2-3 тижнів.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.