Ціна виросла на 300% за пів року: названа вартість виїзду чоловіків з України за кордон і вона велика

Український блогер Володимир Цимбал розповів історію про проходження комісії ВЛК і про вартість виїзду за кордон для українських чоловіків. Ціна вражає. Детальніше читайте в матеріалі.

Всеукраїнська мобілізація чоловіків — болюче питання, яке постало ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Протягом двох років український фронт тримали добровольці — ті, хто пішов захищати державу самостійно і без всілякого примусу. Але можливості людського організму, так само, як і людський ресурс — обмежені і потребують відновлення. Майже два роки на фронті без ротації та відпустки — це дуже тяжко. І це – вбиває будь-яку мотивацію до боротьби проти ворога.

Скільки платять українські чоловіки, щоб виїхати за кордон
Скільки платять українські чоловіки, щоб виїхати за кордон

Не додає наснаги військовим і те, що деякі громадяни призовного віку за великі гроші виїжджають за кордон, щоб уникнути мобілізації і призову. Український блогер Володимир Цимбал розповів, що підписники часто питають в нього — чи не знає він, скільки зараз коштує виїзд за кордон для чоловіків.

Цимбал пригадав, як сам 24 лютого 2022 року евакуювався на Західну Україну — до міста Ужгород. Там він одразу відправився до військкоммату, аби стати на облік. Співробітниці цього закладу в нього відразу спитали — чи служив він в армії раніше. Почувши негативну відповідь – його відправили проходити комісію ВЛК. За її висновками Володимир виявився непридатним до військової служби і йому відали дозвіл на перетин кордону. І за все обстеження він не заплатив жодної гривні.

В той же час блогер пригадав історії декількох своїх знайомих, яким вдалося виїхати з України за великі гроші. Один з них їхав в буквальному сенсі цього слова — в багажнику. Було це влітку і за таку подорож йому довелося заплатити 4 тисячі доларів.

Нещодавно Володимир Цимбал спілкувався з іншим своїм знайомим. Той теж виїжджав з України за гроші, але заплатити йому вже довелося на 300% більше — 12 тисяч доларів. Тобто, за якихось півроку вартість перетину кордону для українських чоловіків призовного віку збільшилась в 3 рази.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?