В Україні може з’явитися нове свято: День Подяки Богові. Чи буде він вихідним: деталі нового законопроекту

Народні депутати України хочуть присвятити один день в році Господу Богу. Розповідаємо про дивацький законопроект, який потрапив на розгляд до верховної Ради і про тих, хто його ініціював.

Законопроєкти бувають різними — дивакуватими, непопулярними, ефективними. Наприклад законопроєкт про введення в Україні нового святкового дня хтось з українців точно назве дивакуватим. А хтось — навпаки, за нього подякує.

Олександр Корнієнко і Руслан Стефанчук: ініціатори нового законопроекту
Олександр Корнієнко і Руслан Стефанчук: ініціатори нового законопроекту № 10371

Отже, група депутатів, серед яких очільник парламентської фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія, голова Ради Руслан Стефанчук і його перший заступник Олександр Корнієнко — подали на розгляд депутатів проєкт № 10371. На сайті парламенту його текст поки що відсутній, але якщо поглянути на імена ініціаторів — стає зрозуміло, що в цього законодавчого документу є чимало шансів бути схваленим у парламенті.

Зараз також невідомо, чи буде свято подяки Богові офіційним вихідним днем. Розробники нового законопроекту цього поки що не уточнювали.

Слід зазначити, що восени 2023 року народний депутат від групи “За майбутнє” подавав на розгляд до Верховної Ради законопроект з дуже схожою назвою. Але тоді його чомусь не затвердили.

Давид Арахамія - представник партії Слуга Народу
Давид Арахамія – очільник партії Слуга Народу

Авторами нового проекту про введення в Україні дня Подяки Богові є більш впливові та відомі депутати, серед яких і голова Верховної Ради нинішнього скликання Руслан Стефанчук. Це значить, що в нього є набагато більше шансів не тільки бути розглянутим в парламенті, але й схваленим.

До речі, голова фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія і заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на початку своєї каденції потрапили в гучний скандал. Перебуваючи з робочим візитом у місті Миколаєві, хлопці в очікуванні офіційної зустрічі розважали самі себе цікавими розмовами. Щоправда, розмовляли вони біля мікрофонів, які виявились увімкненими.

Деякі пікантні деталі бесіди нардепів почули журналісти. В них депутати використовували непристойні висловлювання нібито у відношенні до нардепки з Миколаєва Ірини Аллахвердієвої. Історія про “робочу бабу” і “корабельну сосну” дуже швидко поширилась в медійному просторі.

Але, дякувати Богові, Олександр Корнієнко зміг спростувати поширені чутки і вибачився перед Аллахвердієвою наступного ж дня, повідомивши, що більша частина розмови стосувалась іншої жінки — кандидатки у мери Миколаєва Тетяни Домбровської.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.