На Львівщині порядкують бізони, на Чернігівщині – олені: що забули тварини в незвичних для себе регіонах

Лісівники займаються своєю благородною справою, роблячи все можливе для розширення популяцій диких тварин. Розводять навіть тих, які у певних місцинах ніколи не водилися.

Бізони

Ще на початку 80-их років минулого століття на Львівщину завезли 12 особин бізонів. На диво, литовські зубри чудово прижилися в нових умовах. Нещодавно працівники Бродівського лісового фонду зробили переоблік, нарахувавши аж 114 великих тварин.

В українських лісах з’явилися бізони та олені

На Львівщині водиться переважно біловезький підвид, що є найпоширенішим серед роду Bison. В Україні умови життя цих диких тварин максимально наближені до їх природного ареалу. Бізони самотужки добувають собі їжу. З усім тим, працівники лісництва ще й додатково підгодовують екзотичних мешканців лісу взимку.

Олені

Тим часом на Чернігівщину завезли оленів із Сумщини. Відстань у 120 км здолали 165 благородні тварини. Їх планують перетримувати цілий рік у спеціальному загоні в мисливському угідді “Єгер” площею 600 гектарів. Після чого випустять у дику природу.

В українських лісах з’явилися бізони та олені

Подібні застереження необхідні для асимілювання тварин на новій території. Якщо їх відразу відпустити до лісу, то олені розбредуться на великі відстані, намагаючись повернутися до звичного ареалу.

Тепер рогаті тварини мешкатимуть на території Ічнянської громади. Батьків цих тварин завезли з Литви. А ці молоді олені є вже повністю українськими. Їм по півтора року. Переважають чотири види: новозеландський, румунський, литовський та кросбрі.

Коли у 150-кілограмових тварин відпадуть шайби, а на їх місці з’являться роги, стане видно родову відмінність. Раніше у цій місцині водилися лосі, косулі, кабани. А от оленів навіть старожили ніколи не бачили.

Нові статті

Схожі статті

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.