В Україні можуть затримати виплати пенсій та зарплат мільйонам громадян: графік соцвиплат у 2024 році

Перший віце-прем'єр міністр економіки України повідомила про можливу затримку соціальних виплат в січні 2024 року. Що сталося і чого насправді чекати українцям?

На початку 2024 року може статись так, що українські пенсіонери і ті, хто обіймає державні посади — не зможуть вчасно отримати соціальні виплати і зарплатню. Про це розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

В Україні можуть затримати соціальні виплати в 2024 році
В Україні можуть затримати соціальні виплати в 2024 році

Держслужбовиця пояснює, що без фінансової допомоги з боку західних держав Україні, імовірно, доведеться затримати виплати заробітної плати 1.4 мільйонам вчителів, а також – 500 тисячам державних службовців та 10 мільйонам пенсіонерів.

За словами міністерки – зменшення зовнішньої фінансової підтримки переведе українську економіку на режим виживання, хоча в 2023 році вона тільки-но почала відновлюватись після більше ніж року стагнації.

Загалом Україні в наступному році знадобиться 37 мільярдів доларів від зовнішніх партнерів. Юлія Свириденко висловила надію, що Євросоюз затвердить допомогу для України у лютому і направить виділені кошти до кінця березня.

Юлія Свириденко також звернулась до нового керівництва Польщі і попросила зняти врешті решт блок з українських прикордонних переходів. Адже через нього наша країна вже втратила близько 160 мільйонів доларів, а імпортери не дорахувались 700 мільйонів доларів.
Зараз Україна намагається змінити пріоритети фінансових витрат з бюджету. Нещодавно Кабінет Міністрів збільшив податок на прибуток банків, а також — податок на прибуток фізичних осіб з військових відтепер будуть спрямовуватись до центрального бюджету.

Бюджет України страждає через блокування кордонів польскими перевізниками
Бюджет України страждає через блокування кордонів польскими перевізниками

Юлія Свириденко розповіла і про те, що за перші 11 місяців поточного року Києву вдалося зібрати податків на 4.4 мільярди більше, аніж за аналогічний минулорічний період. Але, за словами міністерки – цих коштів все одно недостатньо для покриття усіх бюджетних витрат.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?