Святковий кошик все дорожчає: в Україні збільшилась вартість сосисок напередодні Нового року – ціни

Вартість сосисок і бекону в Україні зросла напередодні новорічних свят. Розповідаємо, скільки зараз коштують м'ясні вироби в українських супермаркетах і де ці продукти можна придбати дешевше.

Напередодні новорічних свят в українських супермаркетах зросли ціни на сосиски і бекон. Про це повідомляється на офіційному сайті Мінфіну. Станом на 28 грудня середня вартість бекону в українських супермаркетах становила 415.26 гривень. Для порівняння: в листопаді середня ціна бекону в Україні складала 399. 43 гривні, що на 15.83 гривні менше, аніж зараз, за декілька днів до Нового року.

Вартість бекону в супермаркетах України зросла перед новорічними святами
Вартість бекону в супермаркетах України зросла перед новорічними святами

Вартість бекону зараз відрізняється в залежності від супермаркету. Ось ціни в різних торгових точках України:

  • Metro: 441.34 грн.;
  • Auchan: 379 грн.;
  • Novus: 454 грн.;
  • Megamarket: 386.7 грн.

Найбільш бюджетна вартість бекону зараз, як видно зі статистики — в магазині Auchan.
Сосиски філейні ТМ “Бащинський” станом на 28 грудня коштують в середньому 216.71 гривні. В порівнянні із листопадом 2023 року вони подешевшали на 3 гривні, бо в тому місяці цей м’ясний виріб коштував 219.71 гривні за 1 кг продукту.

Передноворічне подорожчання: сосиски вже коштують дорожче
Передноворічне подорожчання: сосиски вже коштують більше

Дешевше за все сосиски “Бащинський” наприкінці грудня продають у супермаркеті Varus – 178.9 гривень за 1 кг продукту. В інших супермаркетах сосиски цієї марки коштують:

  • Auchan: 219 гривень за 1 кг продукту
  • Metro: 234.22 гривень за 1 кг;
  • Megamarket: 234.7 грн. за 1 кг.

Індекс споживчих цін на сосиски у грудні 2023 року склав 99.09%. якщо порівнювати його із даними за попередній місяць, то середня вартість зменшилась на -0,91%. В листопаді споживчий індекс на цей продукт в порівнянні із попереднім місяцем складав 99.89%.

Споживчий індекс на бекон у грудні 2023 року складав 103.07 %. В порівнянні із попереднім місяцем середні ціни збільшились на 3.07%. в листопаді цей індекс в порівнянні з попереднім місяцем складав 101.33%.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.