Як українці називали дітей у 2023 році: оригінальні імена для дівчаток і хлопчиків, їхнє значення і доля

Наприкінці 2023-го року в Міністерстві юстиції назвали найпопулярніші імена для дівчаток та хлопців, які користувались попитом на протязі останніх 365 днів. Розповідаємо про самі оригінальні з них.

В 2023 році батьки новонароджених малят частіше за все називали їх традиційними іменами, серед яких: Сергій, Софія, Анна, Валерія, Богдан, Артем. Але були серед малят і ті, кого батьки назвали досить незвичним, рідкісним для України ім’ям. Що це за імена, а також їх значення і символічність — розкриємо далі.

як в 2023 році називали дівчаток і хлопчиків: оригінальні імена
Як в 2023 році називали дівчаток і хлопчиків: оригінальні імена

Нектарій

Чоловіче ім’я грецького походження. Частіше за все ним називають ченців при постригу. Дослівно перекладається, як “напій Богів”.

Софія

Християнське жіноче ім’я, що символізує мудрість. Має давньогрецьке походження.

Фомаїда

Ім’я старослов’янського походження, яке в дослівному перекладі означає “донька Фоми” чи “дівчинка-близнюк”.

Аріелла

Це ім’я — староєврейського походження, і з івриту перекладається як “Лев Божий” або “Божественна Левиця”. Дівчата з таким ім’ям часто становляться гарними домогосподарками. В школі навчаються добре, але відмінницями не становляться.

Злата

Злата — жіноче ім’я слов’янського походження, яке в перекладі значить “золота”. Канонізовано в церкві. Вважається, що ім’я Злата існувало ще в період Середньовіччя. Раніше ним користувались в родинах євреїв-ашкеназів. Символізує цнотливість, витонченість, бадьорість духу.

Жасміна

Ім’я древнеперсидського походження, яке користується особливою популярністю в мусульманських країнах. Згідно з теорією, в дослівному перекладі це ім’я означає “запашна”, “пахуча”, “дарунок від Бога”.

Ернест

Популярні імена хлопчиків і дівчаток на 2023 рік
Популярні імена хлопчиків і дівчаток на 2023 рік

Ім’я німецького походження, яке означає в перекладі “суворий”, “важливий”. Характер в Ернестів дуже важкий — ця людина занадто розважлива і серйозна. Він не вміє сам із себе сміятися і розважатися.

Акім

Ім’я Акім має давньоєврейське походження. В перекладі воно означає “споруджений Богом” або “затверджений Богом чи “мудрець”. Власник цього імені – неординарна натура. Хлопчики на ім’я Акім завжди більш серйозні за своїх однолітків. Вони ніколи не зближуються з іншими дітьми просто так. Він спочатку придивляється до них, а потім вирішує — дружити з ними чи ні. Деякі вважають Акіма відлюдним, але насправді це не так. Якщо цей хлопчина обирає друзів — то це назавжди.

Єсфірь

Ім’я персидського походження, яке в перекладі означає “зірка” або “планета Венера”. В давнину так називали яскраву і красиву жінку, яка завжди блискуче виглядала на тлі інших жінок.

Марсель

Оригінальні імена для малят в 2023 році
Оригінальні імена для малят в 2023 році

Арабське ім’я, яке перекладається таким чином: “той, хто вихваляє Бога”. Також воно користується попитом у татар. Деякі історики вважають, що слово утворилося від стародавнього слова “marcelus”, що значить “слабкість”.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.