Податок на переводи з карти на карту – платити чи ні: з’явилося точне роз’яснення від Мінфіну

Мінфін України дав точне роз'яснення щодо введення податку на переводи фізичних осіб між банківськими картками. Розповідаємо, чого насправді очікувати від Національної стратегії прибутку-2030.

Нещодавно державне керівництво України прийняло Національну стратегію прибутку, що буде діяти до 2030 року. В одному з розділів законодавчого документу, який має назву, мова йде про наступне: будь-який прибуток фізичних осіб, отриманий за межами підприємницької діяльності (окрім передбаченого українським Податковим Кодексом) — буде оподатковуватись за загальною податковою ставкою на прибуток фізичних осіб, який наразі становить 18%.

Згідно з цією нормою суспільство і українські громадяни зробили помилкові висновки і вирішили, що усі надходження на банківські картки фізичних осіб згідно з оновленим Законом будуть оподатковуватись у розмірі 18% від прибутку.

Податок на переводи з карти на карту - буде чи ні: Мінфін пояснив ситуацію
Податок на переводи з карти на карту – буде чи ні: Мінфін пояснив ситуацію

Мінфін дав точні роз’яснення щодо цієї ситуації. Представники Міністерства наголосили на тому, Національна стратегія прибутку, яка нещодавно була затверджена керівництвом України і буде діяти до 2030 року включно — не має в своєму складі точної фрази про оподаткування будь-яких банківських розрахунків між фізичними особами. Тобто законодавством не передбачено введення податків на будь-які фінансові надходження на картки фізичних осіб. Цю інформацію офіційно повідомили на сайті Мінфіну.

Також в Мінфіні зазначили, що вимоги стосовно оподаткування прибутків фізичних осіб, отриманих за межами підприємницької діяльності, відображають лише загальні принципи, котрі вже є в українському законодавстві.

У Міністерстві фінансів зазначили, що будь-яка податкова реформа потребує напрацювань і детальних змін в податкове законодавство. Змінити правила оподаткування прибутку фізичних осіб не можна без детального обговорення із суспільством, представниками бізнесу і органами місцевої влади.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?