Чарівні квіти посеред зимової хуртовини: в ботанічному саду імені Гришка в Києві заквітли камелії. Фото

Зима — чарівна пора року, коли навкруги виблискує хрумкий сніжок, сяють новорічні гірлянди і… квітнуть камелії. Яскраві красуні з ботанічного саду імені Гришка в Києві натякають: весна - близько.

Поки Україною несеться черговий зимовий циклон, засипаючи міста та селища снігами – в ботанічному саду імені Гришка в Києві панує затишок і краса. Саме в цей час, коли навкруги вирують хурделиці — тут… квітнуть красуні камелії. Як кажуть власники цього закладу: кожна з квіточок камелії – це довершений шедевр.

Камелії в ботанічному саду імені Гришка
Камелії в ботанічному саду імені Гришка

Зараз ці яскраві квіточки лише починають розпускатись і тому ботанічний комплекс ще не переповнений відвідувачами. І тому, поки людей тут ще мало і немає натовпу — можна замовити екскурсію і помилуватись красивими квітами.

Ботанічний комплекс імені Гришка працює з 10:00 до 16:00. Побачити Екзотичні квіти тут зможе кожен мешканець чи гість української столиці. Для відвідувачів оранжерея відкрита 5 днів на тиждень: з середи по неділю. Вартість вхідного квітка: 50 гривень  для будь-яких категорій громадян.

Графік роботи ботанічного саду імені Гришка
Графік роботи ботанічного саду імені Гришка

Камелія — це різновид вічнозелених дерев і кущів з родини чайних. Цей рід нараховує понад 200 різновидів. Камелії починають квітнути на 5-й рік свого життя. Деякі з видів камелій в світі цінують саме за їх декоративні якості.

Вирощування цих квіточок в домашніх умовах або ж в ботанічному саду забезпечує їх гарний ріст та пишне цвітіння. Камелії полюбляють розсіяне і яскраве світло, відмінно розвиваються в умовах високої вологості. Упродовж всього року ці квіти потребують підживлення один раз за 3 тижні. Для цієї процедури використовують мінеральні добрива.

Як доглядати за домашніми камеліями
Як доглядати за домашніми камеліями

Горщики з домашніми камеліями потрібно завжди тримати на піддоні з вологим керамзитом. До того, як на кущиках з’являться квіточки – листя на них обприскують водою кімнатної температури.

Розмножуються камелії методом щеплення, живцями або насінням. Вирощувати їх краще в субстраті, який готують з двох частин листової землі, 1 частини дернової землі, 2 частин торфу і 1 частини піску. Молоді квітки камелій пересаджують щороку, а дорослі – лише по мірі необхідності. Старим рослинам потрібно щороку міняти верхній шар субстрату в горщику.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.