В Україні почнуть вимикати електроенергію деяким українцям: більше 70 тисяч споживачів залишаться без світла

Генеральний директор компанії "YASNO" Сергій Коваленко повідомив, що відключати від електроенергії — будуть. "Один Факт" розповідає, кого вже внесли в чергу на відключення від світла.

Давайте про борги — запропонував надвечір 11 січня генеральний директор української енергопостачальної компанії “YASNO” Сергій Коваленко і повідомив українцям неприємну новину про майбутні відключення боржників.

За словами Коваленка — коли абонент користується послугою з постачання електроенергії, але не платить за неї — то за нього повинен платити хтось інший. На його думку — це несправедливо. І тому боржників планують відключати від послуги.

YASNO планує відключити від електроенергії понад 70 тисяч абонентів в Києвв та Дніпропетровській області
YASNO планує відключити від електроенергії понад 70 тисяч абонентів в Києві та Дніпропетровській області

Керівник “YASNO” повідомив, що відключати всіх підряд, звісно, не будуть. Компанія має чіткі критерії і по сумі заборгованості, і по її тривалості.

Зараз в планах — відключити від електрики 70 тисяч боржників, що мешкають в Києві та Дніпропетровській області. Загальний борг цих людей складає понад 600 мільйонів гривень.

Сергій Коваленко також розповів, що відключення будуть не одночасними і раптовими. Компанія щомісяця інформує своїх клієнтів про стан їх рахунків. Тому кожен абонент “YASNO” точно знає, чи є в нього борг перед постачальником і в який термін його потрібно сплатити.

За 10 днів до відключення абонентові направляють попередження в паперовому вигляді. Потім формується ще одне попередження — від ОСР. Його користувач послуги отримує за 5 днів до відключення.

Сергій Коваленко дав поради тим, кому оплачувати послугу складно. Керівник вважає, що в цьому випадку варто оформити субсидію від держави. Зараз це можливо зробити за спрощеною процедурою.

Керівник компанії YASNO Сергій Коваленко повідомив, кого будуть відключати від електроенергії
Керівник компанії YASNO Сергій Коваленко повідомив, кого будуть відключати від електроенергії

Також генеральний директор “YASNO” нагадав про необхідність щомісячної передачі показників лічильників. Навіть якщо абонент не проживає в квартирі або домі — йому потрібно надавати компанії актуальні показники і, звісно — вчасно оплачувати послуги з постачання електроенергії. Тоді ніякі борги накопичуватись не будуть.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?