Електронні реєстри: як чоловіку дізнатись, що його додали до цифрової системи обліку – швидко і просто

Електронний кабінет призовника позбавляє українських чоловіків необхідності відвідувати ТЦК особисто. Як дізнатись, що вас вже додали до цифрової системи обліку – читайте на сайті "Один Факт".

Реєстр призовників — одна із інновацій української влади, яка повинна містити в собі службову або ж персональну інформацію про військовозобов’язаних чоловіків призовного віку. До неї додають адреси електронної пошти, їх персональні номери мобільних телефонів.

Перевірити наявність себе в реєстрах призовників чи резервістів можна через інформаційні системи Мінцифри
Перевірити наявність себе в реєстрах призовників чи резервістів можна через інформаційні системи Мінцифри

Адвокат Роман Сімутін наголошує, що серед усіх переваг кабінету призовника основним є саме те, що громадянам чоловічої статі більш не потрібно відвідувати ТЦК.

Українські чоловіки можуть дізнатись про те, чи занесли їх до реєстрів призовників – через інформаційні системи Мінцифри. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив адвокат Роман Сімутін.

Якщо звернутись до 9-ї статті Закону України “Про Єдиний Державний Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, то там йдеться про наступне: українські громадяни можуть отримувати доступ до інформації про включення до реєстрів та персональні відомості, користуючись Електронним кабінетом, а також інформаційними системами Мінцифри.

В реєстр призовників будуть додаватись:

  • персональна та службова інформація про військовозобов’язаних, призовників та резервістів;
  • дані про необхідність комплектування особового складу ЗСУ та інших утворень (окрім даних, які належать до державної таємниці).

Персональні дані призовника містять інформацію про адресу електронної пошти, персональні засоби зв’язку, інформацію щодо статусу ветерана війни. Також до реєстру заносять інформацію про документи, необхідні для виїзду за кордон, посвідчення водія на право керувати транспортним засобом.

Адвокат розповів, де можна перевірити, чи внесли вас в реєстри призовників та резервістів
Адвокат розповів, де можна перевірити, чи внесли вас в реєстри призовників та резервістів

Сюди ж вносять відомості про осіб, які вважаються зниклими без вісти, а також ті рішення, які підлягають примусовому виконанню (виконавчі документи).

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?