В Антарктиці триває бебі-бум: слідом за пінгвінами пташенята народились у поморників (ВІДЕО)

В районі української антарктичної станції "Академік Вернадський" – чергове пухнасте поповнення. Слідом за незграбними пінгвінятами побачити новий світ вирішили пташенята поморників.

З самої холодної точки планети надходять радісні новини — антарктичні південнополярні поморники… стали батьками! Полярники з української антарктичної станції “Академік Вернадський” регулярно інформують про події, які попри холоднечу відбуваються в Антарктиді. Наприкінці минулого року там вилупилися з яєць пінгвінята. А зараз малими пухнастиками поповнилися родини поморників.

В Антарктиці народились пташенята поморників: кумедне відео
В Антарктиці народились пташенята поморників: кумедне відео

Днями українські біологи обстежували сусідні острови і були приємно здивовані, побачивши на них пташенят південнополярних поморників. Ці пухнасті мешканці Антарктики поки що крихітні, незграбні і дуже кумедні. Але вже спостерігають за навколишнім світом чорними намистинками очей.

Південнополярний поморник з Антарктики
Південнополярний поморник з Антарктики

Полярники під час своїх досліджень нарахували на островах Шелтер, Блек та Скуа близько 20 гнізд поморників. Більшість з них вже стала домівкою для одного чи двох дитинчат.

Південнополярний поморник — це популярний в Антарктиці пернатий хижак. Посеред вічних снігів він полює на маленьких пінгвінят та пінгвінячі яйця, а ще – інших птахів. Харчується поморник і тим, що… вкраде у пінгвінів, що повертаються з океану із волами, наповненимиздобиччю і харчами.

 

До Антарктики поморники прилітають пізньою весною — якраз до шлюбного сезону. Гніздуются ці птахи колоніями чи окремими парами. Під час гніздування самки поморників відкладають по 1-2 яйця, з яких вже через місяць з’являються пташенята.

Маленьких пухнатих поморників спочатку годують батьки. На самостійне харчування ця малеча переходить після зміни дитячого пуху на пір’ячко. Відбувається це приблизно через 2 місяці після народження пташенят.

Південнополярний поморник харчується яйцями пінгвінів
Південнополярний поморник харчується яйцями пінгвінів

Біологи з полярної української станції постійно проводять дослідження сусідніх островів і картування гнізд. Завдяки цьому вони відслідковують динаміку розмноження і розповсюдження антарктичних птахів в контексті зміни клімату.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?