В Антарктиці триває бебі-бум: слідом за пінгвінами пташенята народились у поморників (ВІДЕО)

В районі української антарктичної станції "Академік Вернадський" – чергове пухнасте поповнення. Слідом за незграбними пінгвінятами побачити новий світ вирішили пташенята поморників.

З самої холодної точки планети надходять радісні новини — антарктичні південнополярні поморники… стали батьками! Полярники з української антарктичної станції “Академік Вернадський” регулярно інформують про події, які попри холоднечу відбуваються в Антарктиді. Наприкінці минулого року там вилупилися з яєць пінгвінята. А зараз малими пухнастиками поповнилися родини поморників.

В Антарктиці народились пташенята поморників: кумедне відео
В Антарктиці народились пташенята поморників: кумедне відео

Днями українські біологи обстежували сусідні острови і були приємно здивовані, побачивши на них пташенят південнополярних поморників. Ці пухнасті мешканці Антарктики поки що крихітні, незграбні і дуже кумедні. Але вже спостерігають за навколишнім світом чорними намистинками очей.

Південнополярний поморник з Антарктики
Південнополярний поморник з Антарктики

Полярники під час своїх досліджень нарахували на островах Шелтер, Блек та Скуа близько 20 гнізд поморників. Більшість з них вже стала домівкою для одного чи двох дитинчат.

Південнополярний поморник — це популярний в Антарктиці пернатий хижак. Посеред вічних снігів він полює на маленьких пінгвінят та пінгвінячі яйця, а ще – інших птахів. Харчується поморник і тим, що… вкраде у пінгвінів, що повертаються з океану із волами, наповненимиздобиччю і харчами.

 

До Антарктики поморники прилітають пізньою весною — якраз до шлюбного сезону. Гніздуются ці птахи колоніями чи окремими парами. Під час гніздування самки поморників відкладають по 1-2 яйця, з яких вже через місяць з’являються пташенята.

Маленьких пухнатих поморників спочатку годують батьки. На самостійне харчування ця малеча переходить після зміни дитячого пуху на пір’ячко. Відбувається це приблизно через 2 місяці після народження пташенят.

Південнополярний поморник харчується яйцями пінгвінів
Південнополярний поморник харчується яйцями пінгвінів

Біологи з полярної української станції постійно проводять дослідження сусідніх островів і картування гнізд. Завдяки цьому вони відслідковують динаміку розмноження і розповсюдження антарктичних птахів в контексті зміни клімату.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?