А що в пакунку для малюка? Склад бебі-боксу кардинально змінився: що новенького додали і як це отримати

Родина, в якій народилося немовля, отримує від держави пакунок малюка. Цьогоріч вартість бебі-боксу суттєво зросла. Тепер на дитину виділяється 7689 гривень.

Раз на 4 роки склад пакунка малюка змінюється з урахуванням побажань від батьків та експертної оцінки чиновників, сповістили в пресслужбі Мінсоцполітики.

Вартість пакунка малюка у 2024 році зросла

Тепер до бебі-боксу додалося значно більше таких необхідних вологостійких пелюшок. З’явився теплий одяг. Плед-ковдру збільшили в розмірах. Бодиків та повзунків найменшого розміру поклали менше, адже малятка дуже швидко ростуть.

Кому видають

Бебі-бокси виділяються не лише громадянам України, але й особам без громадянства та іноземцям, якщо вони постійно проживають у межах нашої країни. У це число входять також внутрішньо переміщені особи.

Вартість пакунка малюка у 2024 році зросла

Видається бебі-бокс біологічним батькам або усиновлювачам, родичам, опікунам, прийомним батькам, патронатним вихователям та батькам-вихователям.

Де отримати

Далеко за пакунком малюка ходити не доведеться. Його видають у пологовому будинку. Також можна отримати подарунок для немовляти від держави в перинатальному або неонатальному центрі будь-якої форми власності.

Вартість пакунка малюка у 2024 році зросла

Якщо отримати бебі-бокс на руки не вдалося, то в перші 30 днів життя дитинки, треба звернутися до Мінсоцполітики через електронний кабінет. Заяву також можна подати через органи соціального захисту населення чи сходивши до ЦНАПу за місцем проживання. У такому разі можна отримати вартість пакунка малюка в грошовому еквіваленті.

Торік вартість бебі-боксу складала 6 816 гривень. При народженні дитини виплачується допомога 41 280 грн.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?