Вартість популярних фруктів наприкінці січня 2024 року: скільки зараз коштують ківі та хурма?

Січень — складний зимовий час, коли організму людини вкрай необхідні свіжі фрукти. "Один Факт" з'ясував, скільки зараз в українських супермаркетах коштують популярні зимові фрукти – хурма та ківі.

Хурма і ківі — одні із найпопулярніших зимових фруктів. Насамперед, тому, що завдяки їм організм людини отримує необхідну кількість корисних речовин і вітамінів. У складі хурми міститься бета-каротин, калій, залізо, вітаміни групи А, С і групи В. є в цій ягоді органічні кислоти, натрій та магній. Якщо регулярно вживати в їжу хурму — можна замінити нею безліч інших продуктів та поповнити потребу організму в корисних речовинах. Якщо ви будете їсти хурму декілька разів на тиждень, то зможете добре зміцнити свій імунітет.

Скільки зараз коштує хурма в українських магазинах
Скільки зараз коштує хурма в українських магазинах

Ківі – також вважається джерелом вітамінів. Цей заморський фрукт містить в собі чималу кількість вітаміну С — навіть більше, аніж в болгарському перці та цитрусових фруктах. Також у складі ківі міститься вітамін В9 (фолієва кислота) і В6 (перідоксин). Останній, до речі, особливо важливий для вагітних жінок та матерів, що годують немовлят груддю.

Тож, вживати хурму та ківі треба регулярно, але не завжди це вдається. Наприклад, взимку купувати ці фрукти — не кожному по карману, бо їх вартість помітно зростає. “Один Факт” вирішив розібратись, скільки зараз коштує хурма та ківі в українських супермаркетах.

Згідно з інформацією, наданою сайтом zakaz.ua, вартість хурми станом на 22 січня на полицях супермаркетів України коливається в такому діапазоні:

  • Ашан: 79.9 грн./кг – 97.30 грн./кг (в залежності від сорту);
  • Новус: 99.99 грн/кг (сорт Корольок) та 129 грн./кг (Піраміда);

Також на сайті zakaz.ua. представлені дані про вартість ківі.

Вартість ківі наприкінці січня в українських супермаркетах
Вартість ківі наприкінці січня в українських супермаркетах

Ось точні ціни:

  • супермаркет Ашан: 99.5 грн./кг і 291 грн./кг (саме стільки коштує ківі сорту Голд);
  • супермаркет Novus: 89.99 грн./кг (зі знижкою) та 99.99 грн./кг (ківі у кошику).

Якщо взяти до уваги, що одне ківі важить приблизно 80 г, то за нього в супермаркеті зараз прийдеться викласти десь 7-8 гривень. Вага одного плоду хурми середнього розміру важить десь 130 грамів. Тож за неї в магазині доведеться заплатити від 12.6 до 16.7 гривень.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.