Домашні улюбленці тепер теж можуть потрапити в укриття: влада скасувала заборону на їх перебування в сховищі

Законодавча норма, згідно якої в укриття не дозволяли приходити разом із тваринами – тепер скасована. Ознайомитись з деталями нововведення пропонує "Один Факт".

Понад місяць тому, а саме — 14 грудня 2023 року, в українській столиці стався неприємний інцидент. Двоє неповнолітніх дітей (хлопчик 12-ти років та дівчинка 11-ти років) намагались потрапити в одне із укриттів Святошинського району. Але в них нічого не вийшло.

З 10 січня 2024 року МВС України дозволило заходити в бомбосховище разом із тваринами
З 10 січня 2024 року МВС України дозволило заходити в бомбосховище разом із тваринами

Ні, укриття було відкритим, але дітей туди не пустили, бо вони були разом із домашнім улюбленцем — собакою. Охоронець, побачивши песика — відмовив дітлахам у відвідуванні сховища.

Щодо цього випадку потім було відкрито кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування. А ось МВС України вирішили трохи змінити законодавчі норми, щоб в подальшому таких випадків не траплялось. Адже охоронець у сховищі діяв у відповідності саме із цими нормами.

На початку 2024 року в Україні скасували заборону щодо того, що домашніх тварин не можна брати із собою до сховища. Відтепер люди з домашніми улюбленцями можуть заходити до укриття під час повітряної тривоги, але розміщуватись їм доведеться в окремому приміщенні. Відповідний наказ МВС України набув чинності 10 січня 2024 року.

Саме цим наказом МВС України вніс зміни до попереднього законодавчого документа, який діяв з 2018 року.

Починаючи з 10 січня, домашніх тварин можна брати із собою до сховища, але поводити себе там володарі тварин повинні за певними правилами.

Господарі із тваринами повинні розміщуватись в окремому приміщенні укриття
Господарі із тваринами повинні розміщуватись в окремому приміщенні укриття

По-перше, їм треба розміщуватись в окремих місцях. Крім того, господарі домашніх пухнастиків повинні постійно наглядати за тваринками, щоб ті не завдали шкоди державному майну, іншим тваринкам і людям, що перебувають в укритті.

Господарі, які прямують до сховища разом із тваринкою, повинні прихопити із собою:

  • повідець для тих тваринок, які можуть бути небезпечними для людей та інших тварин (наприклад, собаки, єноти);
  • намордник для собак, якщо вони належать до небезпечних порід.

Люди, які хочуть привести до сховища своїх домашніх тваринок, повинні також дотримуватися ветеринарних та санітарно-гігієнічних норм і правил.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?