Домашні улюбленці тепер теж можуть потрапити в укриття: влада скасувала заборону на їх перебування в сховищі

Законодавча норма, згідно якої в укриття не дозволяли приходити разом із тваринами – тепер скасована. Ознайомитись з деталями нововведення пропонує "Один Факт".

Понад місяць тому, а саме — 14 грудня 2023 року, в українській столиці стався неприємний інцидент. Двоє неповнолітніх дітей (хлопчик 12-ти років та дівчинка 11-ти років) намагались потрапити в одне із укриттів Святошинського району. Але в них нічого не вийшло.

З 10 січня 2024 року МВС України дозволило заходити в бомбосховище разом із тваринами
З 10 січня 2024 року МВС України дозволило заходити в бомбосховище разом із тваринами

Ні, укриття було відкритим, але дітей туди не пустили, бо вони були разом із домашнім улюбленцем — собакою. Охоронець, побачивши песика — відмовив дітлахам у відвідуванні сховища.

Щодо цього випадку потім було відкрито кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування. А ось МВС України вирішили трохи змінити законодавчі норми, щоб в подальшому таких випадків не траплялось. Адже охоронець у сховищі діяв у відповідності саме із цими нормами.

На початку 2024 року в Україні скасували заборону щодо того, що домашніх тварин не можна брати із собою до сховища. Відтепер люди з домашніми улюбленцями можуть заходити до укриття під час повітряної тривоги, але розміщуватись їм доведеться в окремому приміщенні. Відповідний наказ МВС України набув чинності 10 січня 2024 року.

Саме цим наказом МВС України вніс зміни до попереднього законодавчого документа, який діяв з 2018 року.

Починаючи з 10 січня, домашніх тварин можна брати із собою до сховища, але поводити себе там володарі тварин повинні за певними правилами.

Господарі із тваринами повинні розміщуватись в окремому приміщенні укриття
Господарі із тваринами повинні розміщуватись в окремому приміщенні укриття

По-перше, їм треба розміщуватись в окремих місцях. Крім того, господарі домашніх пухнастиків повинні постійно наглядати за тваринками, щоб ті не завдали шкоди державному майну, іншим тваринкам і людям, що перебувають в укритті.

Господарі, які прямують до сховища разом із тваринкою, повинні прихопити із собою:

  • повідець для тих тваринок, які можуть бути небезпечними для людей та інших тварин (наприклад, собаки, єноти);
  • намордник для собак, якщо вони належать до небезпечних порід.

Люди, які хочуть привести до сховища своїх домашніх тваринок, повинні також дотримуватися ветеринарних та санітарно-гігієнічних норм і правил.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?