Множинне громадянство: чи насправді чоловіки отримають лазівку для перетину кордону – роз’яснення міністра

На цьому тижні президент України Володимир Зеленський повідомив про запровадження інституту множинного громадянства. Чи стане новий Закон помічником для ухилянтів – читайте в матеріалі "Один Факт".

Президент України Володимир Зеленський на тижні, що зараз минає, повідомив про чергові зміни в діючому законодавстві.

За словами головнокомандувача — в майбутньому буде прийнятий Закон, завдяки якому в країні запровадять множинне громадянство. Що це таке та чи зможуть чоловіки призовного віку оформлювати закордонний паспорт заради втечі за кордон. Читайте в матеріалі від “Один Факт” роз’яснення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

В рамках всеукраїнського телемарафону міністр закордонних справ виступив з роз’ясненнями щодо того, чи зможуть чоловіки призовного віку після ухвалення Закону про множинне громадянство виїхати за межі України.

Дмитро Кулеба розповів, чи вдастся ухилянтам використати множинне громадянство, щоб виїхати за кордон
Дмитро Кулеба розповів, чи вдастся ухилянтам використати множинне громадянство, щоб виїхати за кордон

За словами міністра Кулеби — є певні гарантії, які будуть враховані під час розглядання нового Закону. Завдяки цим гарантіям зловживання множинним громадянством точно не буде.

Чоловіки призовного віку все одно не зможуть перетнути кордон після ухвалення закону про множинне громадянство. У росіян же не з’явиться можливість оформлення українського паспорту. Адже всі ці нюанси вже передбачені в новому законопроекті.

Ми хочемо, щоб скрізь, де є українці — була Україна — зазначив Дмитро Кулеба.

Також Кулеба заявив, що усі українці, яким останніми роками довелось опинитись за кордоном через військові дії — завдяки новому Закону зможуть повністю зберегти зв’язок із українською державою.

За словами міністра закордонних справ, влада довго йшла до цього рішення, тому продумала усі нюанси до дрібних деталей. Документ, законопроект, який подав на розгляд Президент України — є ключовим і зможе запустити механізм законотворчих змін.

В Раді існують й інші законопроекти, які, втім, не зможуть запрацювати без ключового — президентського. Саме в них, за інформацією Дмитра Кулеби, містяться ті самі гарантії, щоб попереджають будь-які зловживання з боку ухилянтів.

Множинне громадянство — особливий статус, згідно з яким конкретна людина послідовно визнається громадянином одразу декількох держав.

Отримати множинне громадянство в Україні зможуть всі етнічні українці та їх нащадки із різних куточків світу. Виключення – тільки громадяни росії. Можливість оформлення множинного громадянства з’явиться і в іноземців, які допомагають Україні.

Крім того, такий статус можуть отримати добровольці, що виступають у боротьбі за наші території на боці української держави.

Наразі множинне громадянство дозволено в 130 країнах світу. Серед них: Польща, Ватикан, Швейцарія, Болгарія, Хорватія, Кіпр та інші.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?