М’ясо в супермаркетах подешевшало: скільки тепер українським споживачам доведеться платити за один кілограм

Мінфін наприкінці січня 2024 року оновив цінники на популярні види м'яса. Скільки зараз коштують свинина, ошийок та інше м'ясо в торгівельних мережах України – дізнайтесь із матеріалу "Один Факт".

На полицях українських торгівельних мереж оновились цінники на м’ясо і м’ясну продукцію. Згідно з інформацією, що надана на офіційному порталі Мінфіну, станом на 31 січня 2024 року вартість свинини (грудка) трохи зменшилась в порівнянні із груднем минулого року. Якщо наприкінці 2023 року свиняча грудка в українських магазинах коштувала в середньому 186,12 гривень за кг продукту, то зараз її вартість складає 173,9 грн./кг.

Свиняча грудка в українських магазинах подешевшала наприкінці січня
Свиняча грудка в українських магазинах подешевшала наприкінці січня

Серед усіх різновидів свинини найдорожче в останній день січня коштує ошийок. Його середня вартість зараз становить 221,42 грн./кг. В порівнянні із груднем 2023 року цей продукт також подешевшав: на 23,1 гривні. В тому місяці свинячий ошийок коштував 244,52 грн./кг.

Середня вартість свинячої лопатки в останній день січня складає 155,62 грн./кг. Якщо порівняти її із середніми цінами у грудні минулого року, то вона теж помітно подешевшала на 27, 55 гривень за кг (в грудні свиняча лопатка коштувала в середньому 183,17 гривень/кг).

А ось вартість курятини в порівнянні із груднем 2023 року, навпаки — виросла. Наприклад, куряча тушка в останній день січня 2024 року коштує, в середньому, 85,9 грн./кг. У грудні середня вартість цього продукту складала на декілька копійок дешевше: 85,36 грн./кг.

Найдорожча середня вартість зараз у такої частини курятини, як філе. Його середня ціна станом на 31 січня 2024 року становить 161,6 грн./кг. В грудні філе курятини в середньому коштувало 158,14 грн./кг, що на 3,46 грн./кг дешевше.

Куряче філе подорожчало на 3.46 гривень за 1 кг в порівнянні із груднем 2023 року
Куряче філе подорожчало на 3.46 гривень за 1 кг в порівнянні із груднем 2023 року

Найдешевше серед усіх різновидів курячої продукції зараз коштує куряча гомілка. Середня вартість цього продукту складає 79,95 грн./кг. В грудні 2023 року вона була трохи більшою і становила 81,39 грн./кг.

Яловичина в січні 2024 року подорожчала
Яловичина в січні 2024 року подорожчала

Гуляш яловичини станом на 31 січня 2024 року коштує, в середньому 261.7 грн./кг. В порівнянні із груднем минулого року ціни на яловичину зросли. В тому місяці середня вартість яловичого гуляшу складала 252,7 грн./кг.

 

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.