Календар робочих та вихідних днів на лютий 2024 року: скільки днів відпочиваємо і працюємо у цьому місяці

Місяць лютий в 2024 році буде довшим, аніж зазвичай. Це пов'язано з тим, що цей рік видався високосним. "Один Факт" розповідає, скільки днів у лютому українці будуть відпочивати та працювати.

Лютий — найкоротший місяць року. Але в 2024-му в ньому буде на один день більше. Тобто, не 28 днів, як зазвичай — а 29. У зв’язку із цим “Один Факт” пропонує офіційно працевлаштованим читачам дізнатись, скільки їм цього місяця дають днів для відпочинку і скільки доведеться працювати.

 

Лютий в 2024 році складається із 29 днів
Лютий в 2024 році складається із 29 днів

 

Отже, в лютому 2024 року у нас — 29 днів. Працівники з п’ятиденним робочим графіком можуть розраховувати на 8 вихідних днів: 4 суботи і така ж кількість неділь.

А ось робочих днів у лютому налічується 21. Вихідні дні припадають на 3 і 4, 10 і 11, 17 і 18, 24 і 25 число.

Нагадуємо нашим читачам, що у зв’язку із воєнним станом, який діє в Україні з 24 лютого 2022 року, законодавчі норми про неробочі та святкові дні не діють (ці норми регламентуються статтями №№ 71-73 КЗпП). Тобто, на практиці зараз в Україні немає ані вихідних, ані святкових днів.

Експерти зазначають, що скасування святкових днів після оголошення Президентом воєнного стану трохи пригальмувало темпи падіння економіки у 2022 році. Однак цей критерій не можна вважати важливим та значущим.

Лютий — це другий місяць року, який у 2024 році збільшений рівно на один день. В цьому місяці очікується декілька значущих свят та подій. Місяць лютий починається в четвер, а вже 2-го числа, яке припадає на п’ятницю — православні християни святкують велике церковне свято: Стрітення Господнє.

В лютому, а саме — 10 числа, починається Новий рік-2024 за китайським календарем. В Китаї він має інше літочислення: 4722 рік.

В лютому українці святкують Стрітення Господнє і день всіх закоханих
В лютому українці святкують Стрітення Господнє і день всіх закоханих

В світі спортивних подій очікуються важливі події 10 і 11 лютого. В ці дні пройде чемпіонат світу з кросу. Його проводять в Хорватії (місто Медулин та Пула).

День всіх закоханих відзначають, за традицією, 14 лютого.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?