Календар робочих та вихідних днів на лютий 2024 року: скільки днів відпочиваємо і працюємо у цьому місяці

Місяць лютий в 2024 році буде довшим, аніж зазвичай. Це пов'язано з тим, що цей рік видався високосним. "Один Факт" розповідає, скільки днів у лютому українці будуть відпочивати та працювати.

Лютий — найкоротший місяць року. Але в 2024-му в ньому буде на один день більше. Тобто, не 28 днів, як зазвичай — а 29. У зв’язку із цим “Один Факт” пропонує офіційно працевлаштованим читачам дізнатись, скільки їм цього місяця дають днів для відпочинку і скільки доведеться працювати.

 

Лютий в 2024 році складається із 29 днів
Лютий в 2024 році складається із 29 днів

 

Отже, в лютому 2024 року у нас — 29 днів. Працівники з п’ятиденним робочим графіком можуть розраховувати на 8 вихідних днів: 4 суботи і така ж кількість неділь.

А ось робочих днів у лютому налічується 21. Вихідні дні припадають на 3 і 4, 10 і 11, 17 і 18, 24 і 25 число.

Нагадуємо нашим читачам, що у зв’язку із воєнним станом, який діє в Україні з 24 лютого 2022 року, законодавчі норми про неробочі та святкові дні не діють (ці норми регламентуються статтями №№ 71-73 КЗпП). Тобто, на практиці зараз в Україні немає ані вихідних, ані святкових днів.

Експерти зазначають, що скасування святкових днів після оголошення Президентом воєнного стану трохи пригальмувало темпи падіння економіки у 2022 році. Однак цей критерій не можна вважати важливим та значущим.

Лютий — це другий місяць року, який у 2024 році збільшений рівно на один день. В цьому місяці очікується декілька значущих свят та подій. Місяць лютий починається в четвер, а вже 2-го числа, яке припадає на п’ятницю — православні християни святкують велике церковне свято: Стрітення Господнє.

В лютому, а саме — 10 числа, починається Новий рік-2024 за китайським календарем. В Китаї він має інше літочислення: 4722 рік.

В лютому українці святкують Стрітення Господнє і день всіх закоханих
В лютому українці святкують Стрітення Господнє і день всіх закоханих

В світі спортивних подій очікуються важливі події 10 і 11 лютого. В ці дні пройде чемпіонат світу з кросу. Його проводять в Хорватії (місто Медулин та Пула).

День всіх закоханих відзначають, за традицією, 14 лютого.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?