Ціни на цукор, овочі, хлібобулочні вироби: експерти повідомили, чи варто чекати на подорожчання в 2024 році

Для внутрішніх потреб громадян України щороку потрібно близько мільйона тон цукру, і ціни на нього утворюються в залежності від можливості задовольнити цю потребу.

На щастя, українцям не грозить дефіцит цукру в 2024 році. Стабільність забезпечує те, що запасів цього продукту вистачить на покриття як і на внутрішніх потреб України, так і експорту. Тобто, протягом минулого року та початку 2024 року українські підприємства виробили близько 1,8 млн тонн цукру. Потреби експорту становлять до 650 тисяч тонн продукту, тому підвищення цін не буде. Можна не затягувати паски та не боятися, що в якийсь момент в країні закінчиться такий важливий продукт, як цукор.

Так, середні оптові ціни за тонну цукру наразі коливаються в межах 23-24 гривень за кілограм.

Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти
Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти

А от ціни на випічку, овочі та фрукти будуть зростати – пов’язано це як і зі складнощами їх вирощення в сучасних українських реаліях, так і з підвищеним попитом на деякі позиції. Так, станом на зараз (початок 2024 року) білокачанна капуста коштує до 15 гривень за кілограм; буряк – 15,5; морква – 15; картопля – 22,5; яблука – 19; виноград – 205; лимони – 72.

Міністерство економіки, втім, не дає втішних прогнозів – хоч інфляція лишається на низькому рівні, ціни в 2024 році зростатимуть швидше, ніж у 2023. Але українська економіка тримається, не зважаючи на ризики сучасних реалій. В свою черу Міністерство аграрної політики запевняє, що ціни на основні продукти лишатимуться стабільними, але це стосується лише харчів українського виробництва.

Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти
Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти

Попри всі прогнози, ви можете економити гроші на покупках продуктів. Раніше ми описали всі хитрощі, які допоможуть заощадити в такий непростий для споживачів час.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?