Додаткові виплати до пенсії за віком у лютому: які категорії пенсіонерів отримають доплати і скільки

Деякі категорії українських пенсіонерів за віком у лютому 2024 року отримають доплати. Які категорії пенсіонерів можуть чекати підвищення та яка сума доплат запланована в державному бюджеті.

Пенсійний фонд України повідомив про те, що в лютому деякі категорії пенсіонерів можуть розраховувати на підвищення рівню соціальних виплат. Хто отримає більше на яку суму – читайте про це в матеріалі від “Одного Факту”.

 

В лютому 2024 року деякі категорії пенсіонерів отримають доплату до пенсії
В лютому 2024 року деякі категорії пенсіонерів отримають доплату до пенсії

Український пенсійний фонд в лютому 2024 запланував додаткові виплати до основних пенсій. Зокрема, отримати підвищення зможуть пенсіонери за віком.

Наприклад, для осіб віком від 70 до 74 років підвищення буде становити 300 гривень.

Особи пенсійного віку, яким виповнилось 75, 76, 77, 78 або ж 79 років — можуть розраховувати на підвищення соціальної виплати від держави на 456 гривень.

Українські пенсіонери віком 80 років та вище отримають від держави додатково 570 гривень до основної пенсії.

Крім того, держава пропонує інші можливості для підвищення рівня пенсійних виплат. Отримати додаткові гроші можуть пенсіонери, які:

  • самостійно виховують дитину (розмір допомоги за утримання неповнолітніх дітей становить 150 гривень, а надається вона за умови надання пенсіонером відповідних підтверджуючих документів);
  • мають понаднормовий трудовий стаж (доплата до пенсії в такому випадку розраховується персонально і становить 1% від визначеної державою пенсії за кожен рік стажу, відпрацьованого понад норми);
  • мають особливі умови і потреби (сюди відносяться пенсіонери віком старше 80 років, які проживають самостійно і потребують стороннього догляду і допомоги – саме для них передбачено рівень доплати до основної пенсії на рівні 40% від прожиткового мінімуму і наразі ця сума становить 944,4 гривні).
Пенсіонери віком 80 років і старше можуть отримати доплату до пенсії у розмірі 40% від прожиткового мінімуму
Пенсіонери віком 80 років і старше можуть отримати доплату до пенсії у розмірі 40% від прожиткового мінімуму

Слід зазначити, що надбавки до основної пенсії нараховуються щомісяця автоматично. Головна умова для їх отримання — досягнення пенсіонером певного вікового рубежу. Додаткові гроші додаються до загальної суми основної пенсії.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.