Полярники української станції показали маленьких пташенят пінгвінів посеред зелених пейзажів: картина маслом

Українські полярники під час дослідження острова Бут зафільмували маленьких пінгвінят з їх батьками. Подивіться на малят у відео з публікації від "Один Факт". Вони справді милі.

Полярники з дослідницької стації України “Академік Вернадський” оприлюднили відео з острова Бут, в якому головними героями стали малесенькі пінгвінята.

Національний антарктичний науковий центр оприлюднив відео с антарктичними маленькими пінгвінами на своїй сторінці у соцмережі FacebookFacebook. За словами представників цього центру — відеоматеріал такого формату був наданий для,перегляду широкій аудиторії вперше. Представники центру також розповіли, що обидва пінгвіни з пари опікуються своїми дітьми і по черзі висиджують яйця.

Антарктичний пінгвін посеред зелених пейзажів
Антарктичний пінгвін посеред зелених пейзажів

На острів Галіндез антарктичні пінгвіни прилітають переважно для того, щоб погостювати. Зовсім інше діло — острів Бут, який розташований на 20 км північніше від Галіндезу — постійно мешкає та антарктичні пінгвіни гніздують і мешкають невеличкими колоніями.

Антарктичних пінгвінів ще іменують чінстрапами або ж бороданями. Таку назву ці птахи отримали через тоненьку смужку чорного кольору, яка проходить через біле підборіддя. В Антарктиці їх налічується приблизно 7.5 мільйонів пар і це — найбільша чисельність серед усіх інших різновидів пінгвінів, що тут мешкають.

Шлюбний сезон в антарктичних пінгвінів розпочинається приблизно у жовтні чи листопаді. Антарктичні пінгвіни відкладають по 2 яйця. Дуже рідко в їх гніздечках можна побачити одне або 3 яєчка. Вже через місяць після появи кладки в гніздах з’являються пінгвінята. Спочатку ці пташки вкриті світло-сірим пушком, але він з часом стає темним в районі голови, спинки і крилець.

На острові Галіндез, де мешкають українські полярники, антарктичні пінгвіни з’являються рідко. А ось на острові Бут ці пташки облаштовують свої постійні колонії.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?