Ротація генералів: Залужного на посаді змінив Сирський – головні факти біографії Олександра Станіславовича

Сьогодні, 8 лютого, стало відомо про звільнення з посади головкома генерала Валерія Залужного. Замість нього фронт буде тримати Олександр Сирський. Деталі читайте в матеріалі від "Одного Факту".

Головного генерала України Валерія Залужного звільнили з посади головкома сьогодні ввечері, 8 лютого. Зміни в керівництві ЗСУ підтвердив міністр оборони Рустем Умєров, а потім в ефір вийшов із відеозверненням і президент Володимир Зеленський. Він повідомив про нове призначення. Відтепер головнокомандувачем ЗСУ буде генерал-полковник Сирський.

В Україні новий головком: Олександр Сирський
В Україні новий головком: Олександр Сирський

В офісі Президента також назвали причину звільнення Валерія Залужного. Згідно із наданою інформацією — таке рішення обумовлене необхідністю переглянути тактику дій, яка в повному обсязі не забезпечила очікуваних результатів торік, а ще — недопустимістю стагнації на лінії фронту.

Генерал-полковник Олександр Станіславовіч Сирський, який змінив на посаді Валерія Залужного — військовий. Зараз йому вже виповнилося 58 років. Народився Сирський в селі Новинки (Володимирська область РСФСР) 26 липня 1965 року.

Новий головком з перших років незалежності України вірний саме нашій державі. Він отримав відповідну освіту в Академії ЗСУ.

Олександр Сирський змінив на посаді головкома Валерія Залужного
Олександр Сирський змінив на посаді головкома Валерія Залужного

Під час служби Олександр Сирський пройшов усі кар’єрні ступені — від командиру зводу до заступника начальника генерального штабу ЗСУ. Після початку протиправних дій росії в 2014 році на східній частині України Олександр Станіславович Сирський став головуючим в штабі АТО. Був у складі командування під час операцій в Углегорську та під Дебальцево. Сирський нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеню, за участь в операціях під Дебальцево.

Під керівництвом Олександра Сирського була інтегрована іноваційна система керування, яка схожа на G-структуру НАТО. Вона передбачає формування сил шляхом підготовки кваліфікованого військового персоналу, а також формування і підготовки резервів.

Олександр Сирський у вересні 2022 керував контрнаступом на Харківському напрямку. Під час цієї операції були звільнені сотні українських населених пунктів, серед яких Ізюм та Куп’янськ.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?