Соціальні виплати на 2 і 3 дитину в 2024 році: яку суму платитимуть батькам новонароджених малюків

Соціальні виплати на новонароджених дітей в Україні продовжують виплачувати вчасно. На яку суму виплат можуть розраховувати батьки у 2024 році при народженні 2 і 3 дитини — розповідає "Один Факт".

Українська влада незважаючи на складну обстановку в країні не припиняла виплачувати соціальні виплати батькам новонароджених малят. Точна сума фінансових виплат за цією соціальною програмою була встановлена ще в 2014 році і з того часу не змінювалась.

Слід зазначити, що обсяг виплат на дитину не залежить від рівня прожиткового мінімуму. Це означає, що сума виплат може змінитись лише у тому випадку, якщо влада та Кабмін ухвалять відповідне рішення.

Обсяг виплат на дитину в Україні не залежить від прожиткового мінімуму та кількості дітей в родині
Обсяг виплат на дитину в Україні не залежить від прожиткового мінімуму та кількості дітей в родині

Наразі молоді батьки можуть розраховувати на допомогу від держави у розмірі 41280 гривень. Розмір цих виплат залишається незмінним незалежно від того, чи народилась в родині перша дитина, друга або ж третя.

Варто зауважити, що названу суму виплачують не відразу. Одноразова виплата батькам одразу після народження дитини становить 10320 гривень. Залишок суми розподіляють рівномірно на 3 роки. В цей період батьки щомісяця отримують по 860 гривень на одну дитину.

Раніше Кабмін планував переглянути та підвищити розмір допомоги на новонароджену дитину. В 2021-му році навіть розробили відповідний законопроєкт з цього приводу. Після набрання його чинності молоді батьки повинні були отримувати 50 тисяч гривень на одну дитину.

З 2023-го року влада планувала ввести обов’язкову індексацію фінансової допомоги на народження дитини. Однак повномасштабне вторгнення стало на заваді цих змін.

Народні депутати від партії “Слуга Народу” в 2021 році навіть підготували альтернативний законопроєкт. Згідно із ним планувалось ввести нові ініціативи щодо виплат на новонароджених дітей. Передбачалось, що на первістків будуть платити по 50 тисяч гривень, на другу дитину — вже 100 тисяч гривень. При народженні 3-ї дитини батьки мали б отримувати по 150 тисяч гривень. Однак російське вторгнення перекреслило усі плани.

Демографічна криза може повернути питання збільшення виплат на дитину до порядку денного
Демографічна криза може повернути питання збільшення виплат на дитину до порядку денного

Зараз залишається тільки сподіватись на те, що питання підвищення виплат при народженні дитини знов повернеться до порядку денного в Кабміні. Тим паче, що зараз через військові дії в країні значно поглибилась демографічна криза.

 

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.