Вирощує цитруси заради перемоги: Жінка із Запоріжжя створила цитрусовий сад і продає паростки за донати

Мешканка Запоріжжя Тетяна Кузьмук понад 14 років поспіль займається вирощуванням екзотичних фруктів. Подробиці про незвичне хобі запоріжанки читайте в матеріалі, який підготував для вас "Один Факт".

Мешканка Запоріжжя Тетяна Кузьмук має дуже цікаве і оригінальне хобі. Жінка доглядає цитрусовий сад, який створила сама понад 14 років тому. В цьому садочку ростуть і дають свої запашні плоди лимони, апельсини, грейпфрути і лайми.

Цитруси Тетяна вирощує не для продажу, а заради задоволення. Перетворювати цю справу на бізнес жінка не планує, але вже віднайшла спосіб допомагати ЗСУ, використовуючи власне хобі. В Тетяни Кузьмук кожен бажаючий може придбати саджанець будь-якого з цитрусових деревців — за донат для українських захисників. Тетяна зізналась, що в такий спосіб їй вже вдалось зібрати і передати на фронт близько 200 тисяч гривень.

Тетяна Кузьмук із Запоріжжя створила власний цитрусовий сад і продає саджанці за донат
Тетяна Кузьмук із Запоріжжя створила власний цитрусовий сад і продає саджанці за донат

Вирощування цитрусових вже 14 років є для Тетяни хобі і справа усього життя, в якому вона знаходить розраду. Зараз на 80кв.м. в жінки достигають 30 сортів апельсинів, лимонів та грейпфрутів різних сортів: від жовтих до помаранчевих і рожевих в середині.

Тетяна Кузьмук вже давно не купує цитрусові в магазинах, адже свій власний сад їй та її родичам дає увесь необхідний комплекс вітамінів і корисних речовин. За словами мешканки Запоріжжя — будь-який донат важливий, адже за нього захисники зможуть придбати дрон, який допоможе захистити країну. За свій донат кожна людина зможе отримати рослинку у вигляді лимонного або апельсинового деревця.

Тетяна Кузьмук зі своїм врожаєм
Тетяна Кузьмук зі своїм врожаєм

Тетяна Кузьмук веде особисту сторінку у соцмережі Instagram. Тут жінка викладає яскраві відео із врожаями або деревцями зі свого цитрусового садочка. А ще жінка закликає українців і самим створювати такі екзотичні сади та ділиться досвідом — як це правильно зробити. Особливою гордістю для неї став екзотичний фрукт кафір-лайм, який достиг в її садочку наприкінці грудня минулого року. його запоріжанка показувала на своєму Youtube-каналі.

Каффір-лайм – це різновид сімейства цитрусових. Зовні він нагадує колючий чагарник, а заввишки може досягати 5-10 м. Плід темно-зеленого кольору із горбистою поверхнею вживати в їжу не можна. Але в південно-східній азіатській кухні іноді використовують шкірку каффір-лайму. Тетяна Кузьму у своєму відеоблозі розповіла, що каффір-лайм на смак занадто кислий і тому неїстівний. Але маленьку скибочку екзотичного фрукту можна додати до чаю і напій стане дуже ароматним та запашним.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?