Комунальні тарифи 2024: скільки коштує газ в різних областях України та чи буде підвищення з 1 квітня

Підвищення вартості газу в Україні - актуальна тема, яка турбує зараз багатьох українців. "Нафтогаз" дав роз'яснення щодо підвищення цін на газ з 1 квітня. Деталі - вже у матеріалі від "Один Факт".

Квітень – місяць, коли в Україні завершується опалювальний сезон. В цей період року, згідно з інформацією від постачальників енергоресурсів – вартість тарифів на газ, електрику і воду підвищуватись не буде.

Втім, у травні 2024 року українців може чекати неприємний сюрприз у вигляді підвищення вартості комунальних послуг. Далі “Один факт” розповість, чого варто чекати від цін на комуналку наприкінці весни 2024 року.

До кінця опалювального сезону 2023-2024 року в планах постачальників енергоресурсів немає підвищення комунальних тарифів.

Нафтогаз повідомив, чи буде підвищення вартості газу в Україні з 1 квітня
Нафтогаз повідомив, чи буде підвищення вартості газу в Україні з 1 квітня

Тобто, ціни на послуги опалення, гарячу воду, газ та електрику в різних українських містах залишаться незмінними.

“Нафтогаз” повідомив, що принаймні до 30 квітня 2024 року ціна газу для побутового споживача залишиться на рівні 7.96 гривень за 1 кубометр. Крім того, споживачі компанії “Нафтогаз” зможуть скористатись акційною пропозицією і отримати знижку на оплату газу. Для цього треба виконати одну умову, а саме – сплатити рахунок за газ до 15 числа. В такому випадку наступного місяця користувачеві буде надано знижку у розмірі 1%.

Решта постачальників встановлює на газ вартість від 7.70 гривень до 9.90 гривень за куб.

Окрім цього деякі споживачі вже у квітні повинні заплатити додаткову суму – за обслуговування внутрішньобудинкових газорозподільних мереж. Ця оплата торкнеться власників квартир в багатоквартирних будинках. Вартість цієї послуги буде залежати від регіону. Наприклад, в Київській області розмір такого платежу з однієї квартири за ТО газорозподільних мереж складе 320 гривень. Розмір плати – індивідуальний і залежить від технічних особливостей газового обладнання та мереж.

На скільки можуть збільшити вартість газу в Україні протягом 2024 року?

За попередньою інформацією, вартість газу для побутових споживачів України може зрости вже у квітні-травні 2024 року.

Підвищення відбудеться у 2 етапи. Першим етапом вартість газу піднімуть до 11-13 гривень за куб.

Наступним етапом відбудеться підвищення до 15 гривень/кубометр.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?