В Україні подешевшав улюблений багатьма продукт до Великодня: середня ціна впала на цілих 60 грн

Вартість популярного національного продукту України знизилась в середньому на 60 гривень. Про це свідчать дані з порталу Мінфін. "Один Факт" розповідає нижче деталі цінової політики на сало.

Великі українські супермаркети у березні 2024 року оновили ціни на національний продукт — домашнє сало.

Протягом всього місяця вартість солоного сала залишалась стабільною. А ось ціна на домашнє сало значно знизилась. Наприкінці цього місяця ціна на цей продукт склала, в середньому – на 60 гривень менше.

В Україні подешевшав улюблений багатьма продукт до Великодня
В Україні подешевшав улюблений багатьма продукт до Великодня

Зараз середня вартість домашнього сала в українських супермаркетах складає 199 гривень/кг. Для порівняння: в лютому 2024 року ціна цього продукту склала 257.67 гривень/кг. Тобто, всього лише за 30 днів вартість домашнього свіжого сала знизилась на 58.67 гривень.

В Мінфіні зазначають, що зростання вартості сала припинилось декілька місяців тому, а в лютому 2024 року почалося зниження вартості національного продукту.
В той же час на сайті Мінфіну можна побачити, що вартість солоного сала залишається незмінною протягом декількох місяців поспіль. Ціна цього продукту складає 242, 84 гривні.
Найдешевше домашнє сало можна придбати в українському супермаркеті “Megamarket” його поточна вартість складає 199 гривень за 1 кг продукту.

Сало подешевшало до Великодня
Сало подешевшало до Великодня

Статистика цін на домашнє сало в 2023 році каже про те, що сильне подорожчання продукту відбулось в липні 2023 року. В той період вартість сала зросла зі 189 гривень до 254 гривень. Тобто, вартість ціннику на українське сало зросла на 65 гривень за місяць. В березні ж 2024 року спостерігається зворотня тенденція.

Сало — це дуже поживний та корисний продукт. В його складі містяться жири, які зміцнюють стінки судин та клітини. Регулярне вживання сала допомагає стабілізувати роботу серцево-судинної, ендокринної та нервової систем. Також цей продукт позитивно впливає на діяльність головного мозку. Цей продукт може попередити нервові розлади.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?