В Україні з 1 квітня змінюється вартість оформлення закордонного паспорта: якою буде нова ціна документу

З 1 квітня 2024 року зросте вартість оформлення закордонних паспортів для українців. Скільки тепер коштуватиме цей документ і за скільки днів його можливо оформити — нижче розповість "Один Факт".

Державна служба міграції України повідомила, що оформити закордонний паспорт для українців тепер буде дорожче. Ціна послуги збільшиться з вже з 1 квітня.

Нова ціна цього документу буде залежати від строку виконання завдання. Наприклад, вартість послуги при виконанні в строк до 7 або 3-х днів буде коштувати 1598 гривень. Ця сума складається з вартості бланку у 606 гривень та адміністративної послуги в 992 гривні. До 1 квітня ця ж сама послуга коштувала 1496 гривень.

Вартість оформлення закордонного паспорту з 1 квітня 2024 року
Вартість оформлення закордонного паспорту з 1 квітня 2024 року

Якщо закордонний паспорт оформлюється в строк до 20 робочих днів, то вартість послуги з 1 квітня 2024 року складатиме 958 гривень. Сума складається із адміністративної послуги в 352 гривні та вартості бланку в 606 гривень. Раніше оформити закордонний паспорт в строк до 20 днів можливо було за меншу суму: в 856 гривень.

Вартість оформлення закордонних паспортів зросла через те, що збільшилась ціна бланків поліграфічного комбінату “Україна”.

Державна служба міграції також повідомила, що українці, що надіслали свої заяви до 31 березня 2024 року — зможуть отримати закордонний паспорт за старими цінами. Якщо фізична особа оплатила адмінпослуги, але заяву на оформлення закордонного документу не подала – то вона зможе це зробити за тарифами, що діють на момент подачі відповідної заяви.

“Один Факт” нагадує, що від початку повномасштабного вторгнення у 2022 році в Україні спростили оформлення державних і закордонних паспортів. Наприклад, отримати закордонний паспорт на неповнолітню дитину в дипломатичній закордонній установі можливо лише на підставі звернення одного з батьків. Хоча до початку вторгнення для того, щоб скористатись такою послугою – потрібен був дозвіл обох батьків.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?