Пенсії понад 200 тисяч гривень: які категорії пенсіонерів в Україні можуть отримати такі суми виплат

Майже половина українських пенсіонерів отримують менш ніж 4 тисячі гривень соціальної допомоги. Але є певні категорії, які отримають в 50 разів більше. Хто сюди належить — розповість "Один Факт".

Переважна більшість українських пенсіонерів отримує занадто маленьку пенсію: менш ніж 4 тисячі гривень. Соціальні виплати в такому розмірі отримують понад половина пенсіонерів, які вийшли на заслужений відпочинок.

Пенсії понад 200 тисяч гривень - хто омже отримати таку суму
Пенсії понад 200 тисяч гривень – хто омже отримати таку суму

В той же час в Україні існують певні категорії пенсіонерів, які отримають десятки і навіть сотні тисячі гривень пенсійного забезпечення. До цієї категорії належать, наприклад, колишні судді.

Середня пенсія судді становить 100 тисяч гривень. Деякі з пенсіонерів, які працювали суддями, можуть отримати 200 тисяч гривень. І це – в 50 разів більше, аніж у звичайного українця, що отримує пенсію розміром 4000 тисяч гривень.

Найбагатші пенсіонери України: хто з українців отримує 200 тисяч гривень соцвиплат
Найбагатші пенсіонери України: хто з українців отримує 200 тисяч гривень соцвиплат

Отже, найбагатшими пенсіонерами України можна назвати служителів Феміди. Зараз середній розмір пенсій у колишніх суддів 100 тисяч гривень. Хоча є працівники Феміди, яким держава платить набагато більше. Наприклад, колишній головуючий Верховного суду України Ярослав Романюк у декларації за 2023 рік зазначив наявність в нього пенсії 2 937 027 гривень. Якщо розділити цю суму на 12 місяців, то за 30 днів виходить 244, 7 тисячі гривень.

Розрив між пенсією звичайного українця та служителя Феміди дійсно великий. Головна причина такого стану справ у тому, що існують різні правила розрахунку для різних категорій пенсіонерів. Наприклад, мінімальна пенсія судді розраховується наступним чином: 50% від заробітної плати. Якщо ж стаж роботи судді становить більше 20 років, то за кожен наступний рік до пенсії нараховується + 2%. Однак максимальний розмір пенсії не може перевищувати 90% від заробітної плати судді.

Але 90% зможуть отримати судді, що пропрацювали 40 років на своїй посаді.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?