Вирок суду – прочитати Кайдашеву сім’ю: на Рівненщині брат обікрав сестру, але суддя його провчив як слід

Гощанський районний суд на Рівненщині виніс оригінальний вирок крадію. Хлопець обікрав власну сестру і тепер змушений... читати твір "Кайдашева сім'я" Деталі читайте в матеріалі від "Одного Факту".

Дивовижна історія трапилась в селищі Гоща на Рівненщині. Все почалось зі звичайного пограбування, а закінчилось літературними читаннями відомого твору письменника Івана Нечуй-Левицького. “Один Факт” розповість детальніше далі.

За версією слідства, мешканець Рівненщини без дозволу зайшов на подвір’я своєї рідної сестри та поцупив в неї металевий каркас для возу та будівельні інструменти. Загальна вартість вкраденого склала 6641 гривень. Трохи згодом чоловік також зламав двері та виніс огортач та плужок, які нібито теж належали йому.

Під час судового засідання чоловік заперечував крадіжку. Обвинувачений заявив, що він просто забрав своє. Вчинок свій він пояснив тим, що дізнався про те, нібито сестра забажала продати будинок, який дістався у спадщину.
Крім того, чоловік стверджував, що заздалегідь попереджав сестру про те, що прийде забирати своє майно. Однак вдома під час візиту сестру не застав.

Своєю чергою сестра обвинувачуваного видала іншу версію того, що сталося. За її словами — брат неодноразово приходив до її оселі, викидав речі, ламав замки та погрожував їй смертю.

Крадій з Рівненщини буде читати Кайдашеву сім'ю
Крадій з Рівненщини буде читати Кайдашеву сім’ю

Суд прийняв до уваги свідчення обох сторін і вирішив чоловіка до в’язниці не саджати. Натомість п’ять років ув’язнення замінили на рік іспитового терміну. Під час відбування покарання крадій також за рішенням суду повинен… прочитати твір “Кайдашева сім’я” Івана Нечуй-Левицького. Також суд призначив крадію і інші літературні твори для читання протягом іспитового терміну.
Судовий вирок Віталію Бондару (саме так звуть обвинувачуваного в крадіжці) винесли 28 березня 2024 року. Судове рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?