Аваков зайнявся вирощуванням фундуку. Горіховий сад колишнього міністра – один з найбільших в Україні

Арсен Аваков із керманича МВС перекваліфікувався у горіхового магната. Про нову справу колишнього очільника Харківської обласної адміністрації детально розповість "Один Факт".

Арсен Борисович Аваков — відома в Україні політична фігура. 6 років поспіль він обіймав посаду міністра МВС, а до цього керував обласною адміністраціϵю у місті Харків.
Сам Арсен Аваков називаϵ себе російськомовним націоналістом. Крім того, екс-міністр МВС ϵ одним із найбагатших людей України.

Після звільнення з посади міністра МВС Арсен Борисович зник з медійного політичного простору. Втім, це зовсім не означаϵ, що він сидить, склавши руки. Відомо, що зараз Арсен Аваков перекваліфікувався у… виробника лісових горішків.

Колишній очільник МВС тепер володіϵ компаніϵю “Карпатські золоті горішки”, яка розташована у Закарпатській області.
В горіховому садочку, яким володіϵ Арсен Аваков — вирощують фундук для продажу. Співвласником ціϵї компанії він став в 2023 році. Одночасно із Аваковим “Карпатські золоті горішки” належать також його офіційній дружині, Інні Аваковій, а ще — їх спільному партнеру Ігору Котвіцькому. Закарпатська компанія з вирощування фундуку існувала і раніше, однак належала групі “Інвестор”, яку теж повʼязували із Арсеном Аваковим і його родиною.

Арсен Аваков став виробником лісових горішків
Арсен Аваков став виробником лісових горішків

Фундук, який вирощують в закарпатських садах Арсена Авакова – один із самих популярних горішків серед українських садівників. Якщо поглянути на статистику від українських аграріїв за 2023 рік — то можна побачити, що в цей період в Україні сформувалися більш ніж 2300 гектарів нових садів. При цьому більше половини із них зайняті черешнею та горіхами. Що стосуϵться горіхових насаджень, то 80% з них зайняті саме ліщиною.

Перший прибуток від горіхового бізнесу можна отримувати лише через 3 роки після посадки. Вже на 6-й рік садівники збирають з одного гектару 600 кг ліщини. На сьомий рік рівень врожаю зростаϵ о 1200 кг з одного гектару. В подальшому з кожного гектару горіхових плантацій збирають до 3 тон горішків.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?