Аваков зайнявся вирощуванням фундуку. Горіховий сад колишнього міністра – один з найбільших в Україні

Арсен Аваков із керманича МВС перекваліфікувався у горіхового магната. Про нову справу колишнього очільника Харківської обласної адміністрації детально розповість "Один Факт".

Арсен Борисович Аваков — відома в Україні політична фігура. 6 років поспіль він обіймав посаду міністра МВС, а до цього керував обласною адміністраціϵю у місті Харків.
Сам Арсен Аваков називаϵ себе російськомовним націоналістом. Крім того, екс-міністр МВС ϵ одним із найбагатших людей України.

Після звільнення з посади міністра МВС Арсен Борисович зник з медійного політичного простору. Втім, це зовсім не означаϵ, що він сидить, склавши руки. Відомо, що зараз Арсен Аваков перекваліфікувався у… виробника лісових горішків.

Колишній очільник МВС тепер володіϵ компаніϵю “Карпатські золоті горішки”, яка розташована у Закарпатській області.
В горіховому садочку, яким володіϵ Арсен Аваков — вирощують фундук для продажу. Співвласником ціϵї компанії він став в 2023 році. Одночасно із Аваковим “Карпатські золоті горішки” належать також його офіційній дружині, Інні Аваковій, а ще — їх спільному партнеру Ігору Котвіцькому. Закарпатська компанія з вирощування фундуку існувала і раніше, однак належала групі “Інвестор”, яку теж повʼязували із Арсеном Аваковим і його родиною.

Арсен Аваков став виробником лісових горішків
Арсен Аваков став виробником лісових горішків

Фундук, який вирощують в закарпатських садах Арсена Авакова – один із самих популярних горішків серед українських садівників. Якщо поглянути на статистику від українських аграріїв за 2023 рік — то можна побачити, що в цей період в Україні сформувалися більш ніж 2300 гектарів нових садів. При цьому більше половини із них зайняті черешнею та горіхами. Що стосуϵться горіхових насаджень, то 80% з них зайняті саме ліщиною.

Перший прибуток від горіхового бізнесу можна отримувати лише через 3 роки після посадки. Вже на 6-й рік садівники збирають з одного гектару 600 кг ліщини. На сьомий рік рівень врожаю зростаϵ о 1200 кг з одного гектару. В подальшому з кожного гектару горіхових плантацій збирають до 3 тон горішків.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?