Польське громадянство 2024: як отримати українцям, щоб стати громадянином ЄС та які вимоги до знання мови

Як стати громадянином Польщі українцям та що для цього необхідно зробити: як отримати польське громадянство та які вимоги до знання мови потрібні.

Українці, які мають намір отримати громадянство Польщі, повинні добре ознайомитися з усіма вимогами та процедурами, щоб уникнути непорозумінь та забезпечити успішне отримання нового громадянства. Варто також врахувати всі можливі наслідки цього кроку, такі як зміни в оподаткуванні чи правах у сфері соціального забезпечення.

Однією з основних підстав для отримання громадянства Польщі є законне проживання на території країни принаймні 3 роки без перерви на підставі дозволу на постійне проживання, дозволу на проживання довготермінового резидента Європейського Союзу або права постійного проживання. Це означає, що українці, які мають дозвіл на проживання в Польщі і вже прожили там необхідний строк, можуть подати заяву на отримання громадянства.

Експерти розповіли, як українцям отримати польське громадянство 2024
Експерти розповіли, як українцям отримати польське громадянство 2024

Також необхідно мати стабільне та регулярне джерело доходу в Польщі, юридичне право на житло та перебувати у країні принаймні 2 роки безперервно і легально на підставі вищезгаданих дозволів.

Окремою підставою є перебування українця в Польщі принаймні 3 роки в шлюбі з громадянином чи громадянкою Польщі, або у випадку, коли він чи вона не мають жодного іншого громадянства.

Для отримання громадянства Польщі також може бути важливим фактором статус біженця. Українці, які отримали дозвіл на постійне проживання в Польщі як біженці, можуть подати заяву на отримання громадянства після перебування у країні принаймні 2 роки на підставі цього статусу.

Експерти розповіли, як українцям отримати польське громадянство 2024
Експерти розповіли, як українцям отримати польське громадянство 2024

Однією з ключових умов для отримання польського громадянства є володіння польською мовою. Згідно з вимогами, апліканти повинні скласти іспит з польської мови на рівні не нижче B1 і отримати відповідний сертифікат. Це підкреслює важливість адаптації до мовного середовища та інтеграції в польське суспільство.

Більш того, для тих, хто має намір займати високі посади або просуватися в кар’єрному зростанні в Польщі, вимоги стають ще більш жорсткими. Згідно з ними, рекомендується мати сертифікат рівня B2 або вище.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?