Не тільки 29 і 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців, яке всі мають знати

Енергопостачальна організація надала нові розʼяснення щодо передачі показників лічільнику за світло. Тепер це можна зробити в додаткові дати. Коли саме — "Один Факт" розповість нижче.

Період, коли потрібно передавати показники лічильників на світло — дуже важливий. Тому його варто не пропустити. В які саме дати треба надати ці показники — розʼяснили в Обленерго.

Наразі існуϵ ϵдине правило, згідно з яким треба передавати обʼϵми спожитої електроенергії. Ці показники необхідно передавати в останні два дні поточного місяця. Тобто 29 чи 30 або 30 чи 31 числа.

Також дозволено передавати показники з 1 по 3 число наступного за обліковим місяця.
Тобто, в цьому місяці треба передати показники за використане світло 29 квітня або 30 квітня. Ще три дати, коли можна надати цифри з лічильника на електроенергію — це 1, 2 і 3 травня.

Нове розʼяснення від Обленерго зʼявилось декілька днів тому в Інтернеті. В ньому сказано, що одним із найбільш зручних споосбів передати показники лічильнику на світло — це відправити SMS своϵму енергопостачальнику. Саме цей спосіб ϵ найбільш простим та популярним серед багатьох споживачів. Головне — на самому початку зареϵструвати свій мобільний номер, з якого в подальшому буде здійснюватись відправка повідомлення із показниками.

Точні дати, коли треба передавати показники лічильників за світло
Точні дати, коли треба передавати показники лічильників за світло

Існуϵ декілька простих кроків, які допоможуть передати показники по лічильникам світла швидко та легко. Насамперед зверніться до структурного підрозділу в своϵму місті або селі. Там з кліϵнтом укладуть відповідний договір, в якому буде вказано телефонний номер. На нього необхідно протягом пʼяти днів надіслати показники свого електричного лічильника.

Коли ваш номер телефону зареϵстровано – можете починати передачу показників. Зробіть це в період з 29 квітня по 3 травня. Надішліть чітко заповнене SMS повідомлення на номер, вказаний в Угоді.

В SMS вкажіть код, який вказано в квітанції на електроенергію. Далі зробіть пробіл і впишіть точні показники на світло. Система прийому правильно розпізнаϵ показник тільки у тому випадку, якщо між ним та кодом стоїть пробіл. Після того, як повідомлення буде доставлено – кліϵнту на телефон прийде сповіщення про те, що показники враховано.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?