Дивовижне блакитне сяйво в нічному небі України: вчені пояснили, що сталося і назвали причину

Дивне сяйво синього кольору спостерігали мешканці відразу декількох регіонів України позаминулої ночі. Що це було – пояснили вчені. Ознайомтесь із деталями таϵмничого явища нижче.

В ніч на 1 травня в багатьох містах та регіонах України мешканці помітили дивне сяйво синього кольору в небі. Від цього сяйва на вулиці пізньою ніччю стало світло, наче ясним сонячним днем. Що це було за явище і чи варто українцям побоюватись – розповіли вчені.

Яскраві сині спалахи в українському небі засяяли вночі 1 травня. На декілька секунд на вулицях стало занадто світло, але згодом міста та села знов охопила темрява. Науковці зробили припущення, що в атмосферу Землі потрапив метеор. Під час згоряння він і спричинив яскраво-блакитне сяйво.

Блакитне сяйво в нічному небі України це наслідки падіння метеору
Блакитне сяйво в нічному небі України це наслідки падіння метеору

В соціальних мережах вночі 1 травня стали активно поширюватись світлини та короткі відеоролики, на яких добре помітно, як в небі над Україною стрімко летить якийсь невідомий предмет. Він наближаϵться до земної поверхні і спалахуϵ синім кольором. Зокрема, це явище спостерігали мешканці Харківщини, Сумщини, Дніпропетровщини та Полтавщини. Також синϵ сяйво було помітно в Київській та Запорізькій областях.

Багато хто із мешканців України вважаϵ, що це сяйво не було ані вторгненням інопланетян, ані результатом військових дій. Спалах був повʼязаний із космічним явищем, а саме — падінням метеору.

Ця версія цілком може бути правдою, адже саме зараз в космічному просторі триваϵ метеорний потік Аквариди. Пік метеорного дощу станеться 6 травня 2024 року.

До речі, подібна ситуація в небі України вже спостерігалась минулого року. Тоді яскравий спалах бачили жителі Київщини. Після події стали поширюватись чутки, що джерелом спалаху став американський космічний апарат, що зійшов з орбіти та впав на Землю. Втім, згодом ці чутки були спростовані науковцями.

Точну природу спалаху на Київщині пояснили вчені із Державного космічного агентства. Як зазначалось в їх повідомленні, яскраве сяйво в українському небі 19 квітня 2023 року було, скоріш за все – наслідком падіння на Землю метеорита з потоку Лірид.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?