Дивовижне блакитне сяйво в нічному небі України: вчені пояснили, що сталося і назвали причину

Дивне сяйво синього кольору спостерігали мешканці відразу декількох регіонів України позаминулої ночі. Що це було – пояснили вчені. Ознайомтесь із деталями таϵмничого явища нижче.

В ніч на 1 травня в багатьох містах та регіонах України мешканці помітили дивне сяйво синього кольору в небі. Від цього сяйва на вулиці пізньою ніччю стало світло, наче ясним сонячним днем. Що це було за явище і чи варто українцям побоюватись – розповіли вчені.

Яскраві сині спалахи в українському небі засяяли вночі 1 травня. На декілька секунд на вулицях стало занадто світло, але згодом міста та села знов охопила темрява. Науковці зробили припущення, що в атмосферу Землі потрапив метеор. Під час згоряння він і спричинив яскраво-блакитне сяйво.

Блакитне сяйво в нічному небі України це наслідки падіння метеору
Блакитне сяйво в нічному небі України це наслідки падіння метеору

В соціальних мережах вночі 1 травня стали активно поширюватись світлини та короткі відеоролики, на яких добре помітно, як в небі над Україною стрімко летить якийсь невідомий предмет. Він наближаϵться до земної поверхні і спалахуϵ синім кольором. Зокрема, це явище спостерігали мешканці Харківщини, Сумщини, Дніпропетровщини та Полтавщини. Також синϵ сяйво було помітно в Київській та Запорізькій областях.

Багато хто із мешканців України вважаϵ, що це сяйво не було ані вторгненням інопланетян, ані результатом військових дій. Спалах був повʼязаний із космічним явищем, а саме — падінням метеору.

Ця версія цілком може бути правдою, адже саме зараз в космічному просторі триваϵ метеорний потік Аквариди. Пік метеорного дощу станеться 6 травня 2024 року.

До речі, подібна ситуація в небі України вже спостерігалась минулого року. Тоді яскравий спалах бачили жителі Київщини. Після події стали поширюватись чутки, що джерелом спалаху став американський космічний апарат, що зійшов з орбіти та впав на Землю. Втім, згодом ці чутки були спростовані науковцями.

Точну природу спалаху на Київщині пояснили вчені із Державного космічного агентства. Як зазначалось в їх повідомленні, яскраве сяйво в українському небі 19 квітня 2023 року було, скоріш за все – наслідком падіння на Землю метеорита з потоку Лірид.

Нові статті

Схожі статті

Пішли в батька: екс-дружина Віталія Кличка показала трьох спільних дітей. Всі високі та однакові (ФОТО)

Наталія Єгорова опублікувала фотографії разом з трьома дітьми від екс-чоловіка Віталія Кличка: як виглядають, чим займаються та чи спілкується з ними батько?

Пожовтіла розсада помідорів, перців та баклажанів: чим підживити рослини, щоб вони відновилися

Багато хто з дачників бачив, як на розсаді перців, баклажанів та помідорів жовтіϵ листя. "Один Факт" підготував декілька порад, які допоможуть виправити ситуацію.

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: уникайте імпульсивних покупок

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: спробуйте правильно керувати своїми фінансами та обдумувати кожну вашу покупку.

Розповідав гуморески, був актором: історія життя Анатолія Дяченка, сумну долю якого повторив Кузьма Скрябін

Анатолій Дяченко — майстер анекдотів, учасник гумористичного шоу "Золотий гусак" та чарівний товстун із вусами. Він рано пішов з життя, а його сумну долю через 10 років повторив і Кузьма Скрябін.