Коли літні канікули 2024: дата початку, скільки триватимуть та чому не однакові для всіх школярів

В Міністерстві освіти України розповіли, коли для школярів розпочнуться літні канікули і скільки вони триватимуть. Точні дати дізнайтесь з наступного матеріалу від "Один факт".

Минаючий учбовий рік в Україні розпочався 1 вересня 2023 року. Точна дата його завершення і, відповідно – початок літніх канікул для українських школярів: 28 червня 2024 року. Однак тут ϵ нюанс. Міністерство освіти з огляду на військовий стан, який зараз діϵ в країні – дозволило керівникам шкіл самостійно створювати графіки шкільних канікул для школярів різних класів.

Школи в різних регіонах України наразі можуть самостійно регулювати дату канікул та визначати форму навчання (дистанційна або ж очна) — з огляду на ситуацію з безпекою в регіоні.

Тривалість літніх канікул  2024 в Україні
Тривалість літніх канікул 2024 в Україні

Постанова Кабінету Міністрів № 782 від 28 липня 2023 року встановила, що учбовий рік в українських школах розпочався, як і зазвичай — 1 вересня 2023 року. Однак триватиме він на 1 місяць довше і завершиться не наприкінці травня, а лише 28 червня 2024 року.

Точна дата початку літніх канікул 2024 в Україні

29 червня в 2024 році — дата початку літніх канікул для українських школярів.

Триватимуть літні канікули до 31 серпня 2024 року.

Початок літніх канікул 2024 в Україні: точна дата
Початок літніх канікул 2024 в Україні: точна дата

Останні дзвоники для школярів з України пролунають традиційно: 31 травня 2024 року. Однак до 28 червня включно учбовий процес в школах триватиме. Учні будуть складати атестацію та іспити, а ще — компенсаційні завдання задля того, щоб подолати освітні втрати, які накопичились протягом учбового року.

“Один факт” нагадуϵ, що в школах України впроваджено 4 різновиди канікул: осінні, зимові, весняні та літні. Восени учні зазвичай йдуть на канікули наприкінці жовтня або в першій декаді листопада. Зимові ж канікули розпочинаються наприкінці грудня та тривають майже усю першу декаду січня.

Весною 2024 року школярі відпочивали з 25 по 31 березня 2024 року. Літні канікули 2024 вирішили зробити на 1 місяць коротшими. Міносвіти ухвалило рішення через те, що школярі цього року пропустили велику кількість навчального процесу через блекаути та інші форс-мажорні обставини.

Слід також відзначити, що точна дата початку літніх канікул 2024 та їх завершення – це лише рекомендація від Міністерства освіти України. Ці дати можуть змінюватись педагогічною Радою та керівниками шкіл.

Коли завершаться літні канікули 2024 в Україні: точна дата
Коли завершаться літні канікули 2024 в Україні: точна дата

Точна дата початку та завершення літніх канікул 2024 буде залежати від рівня освітніх і навчальних втрат протягом учбового року.

Нові статті

Схожі статті

Чи варто поступатися місцем в транспорті і звідки взялась ця традиція: 77-річна жінка не дочекалася милості

Кумедна історія днями трапилась у міському транспорті Вінниці. 77-річна жінка в міському транспорті всілась на коліна молодій дівчині, бо та… не поступилась їй місцем.

Салат наче й звичайний, а от подача доволі цікава: роблю з чипсів квітку хризантеми – гості просто шаленіють

На святковому столі цей салат матиме доволі ефектний вигляд. При цьому готується "Хризантема" дуже просто. Коли опануєте, таким же чином можете прикрашати будь-яку закуску.

Смугастий пухляш із зеленими очима: до Alyona Alyona після “Євробачення” завітав незвичний гість

Реперка Alyona Alyona, яка кілька днів тому посіла 3 місце на "Євробаченні 2024", заспівавши в дуеті з Jerry Heil — вже повернулась до України. І влаштувала теплу зустріч із зеленооким прихильником.

В Арама Арзуманяна у “Скажених сусідах” була українська дружина: як виглядає обраниця гумориста насправді

Арам Арзуманян ідеально вписався у гумористичний сюжет комедії в серіалі "Скажені сусіди". Цікаво, чи багато схожого в справжньої дружини актора з серіальною Інною Приходько?