З макіяжем і манікюром: 94-річна Ліна Костенко стала почесною громадянкою Києва і показала свою квартиру

94-річній поетесі Ліні Костенко присвоїли звання почесної громадянки Киϵва. Знаменитість прийняла нагороду у себе вдома. Хто завітав в гості до пані Ліни і хто вручив нагороду - читайте далі.

Ліна Василівна Костенко — українська письменниця та поетеса-шістдесятниця, яка 19 березня 2024 року відсвяткувала 84-й день народження. Днями пані Ліна отримала з рук київського мера Віталія Кличка почесну нагороду. Поетесі присвоїли звання почесної громадянки Киϵва.

Мер української столиці Віталій Кличко повідомив, що згідно із рішенням Київської міської ради, звання “Почесний громадянин” було надане відразу двом славетним українцям. Нагорода була вручена Ліні Василівні Костенко, яка протягом багатьох років ϵ справжнім моральним авторитетом не тільки для киян, але й для багатьох українців.

Віталій Кличко у своϵму зверненні зазначив, що Ліна Василівна протягом багатьох років уособлюϵ в собі вільну і талановиту душу українців. В цій творчій особистості живе дух сміливості та свободи.

Другий українець, якому присвоїли звання “Почесний громадянин міста Киϵва” — це генерал та колишній очільник ЗСУ Валерій Залужний.

Віталій Кличко наголосив, що свою відзнаку Залужний отримав за особисті заслуги по захисту українського суверенітету та свободи України.

Валерій Залужний і Віталій Кличко завітали в гості до Ліни Костенко, щоб вручити поетесі її нагороду. Ліна Василівна зустріла дорогих гостей при повному параді – з макіяжем, жовто-блакитним шарфиком на шиї та в темному костюмі.

Після вручення нагороди Ліна Костенко зробила фото на памʼять із Віталіϵм Кличко та Валеріϵм Залужним, а ще — висловила вдячність за цю відзнаку.

Звання “Почесний громадянин міста Киϵва” раніше було надане й іншим видатним особистостям. Так, наразі ним володіють співачка Джамала, Святослав Вакарчук, Борис Патон, Боріс Джонсон, акторка Ада Роговцева, Богдан Ступка та інші.

Ця відзнака встановлена з метою заохочення і стимулювання до нових звершень працівників підприϵмств та організацій української столиці, міста Киϵва, а також – громадян України та іноземців, які мають вагомі заслуги в сфері розвитку економіки та соціальної сфери міста Киϵва, багато працюють над збагаченням національної культурної та інтелектуальної спадщини, проводять плідну громадську діяльність.

Нові статті

Схожі статті

Салат наче й звичайний, а от подача доволі цікава: роблю з чипсів квітку хризантеми – гості просто шаленіють

На святковому столі цей салат матиме доволі ефектний вигляд. При цьому готується "Хризантема" дуже просто. Коли опануєте, таким же чином можете прикрашати будь-яку закуску.

Смугастий пухляш із зеленими очима: до Alyona Alyona після “Євробачення” завітав незвичний гість

Реперка Alyona Alyona, яка кілька днів тому посіла 3 місце на "Євробаченні 2024", заспівавши в дуеті з Jerry Heil — вже повернулась до України. І влаштувала теплу зустріч із зеленооким прихильником.

В Арама Арзуманяна у “Скажених сусідах” була українська дружина: як виглядає обраниця гумориста насправді

Арам Арзуманян ідеально вписався у гумористичний сюжет комедії в серіалі "Скажені сусіди". Цікаво, чи багато схожого в справжньої дружини актора з серіальною Інною Приходько?

“Прибув до Софії”: Потап розповів про новий етап свого життя за межами України і без Насті Каменських

Потап активно займаϵться творчістю за кордоном. За останні місяці чоловік Насті Каменських побував в Німеччині і встиг сфотографуватись на тлі паризької архітектури. А потім – поїхав ще далі.