Відключення світла по Україні: графіки, скільки це буде тривати та причини перебоїв з електроенергією

Укренерго ввечері 14 травня задіяв віялові відключення по всій території України. "Один факт" розповість, у чому причини перебоїв та скільки триватимуть обмеження в енергосистемі.

По всій території України 14 травня 2024 року Укренерго почало застосовувати віялові відключення світла. Контрольовані аварійні відключення були запроваждені у звʼязку із значним дефіцитом електричної енергії в системі через руйнування внаслідок російських атак. Ще одна причина, через яку було впроваджено графіки відключення світла в Україні — це збільшення норм споживання через похолодання на вулиці.

Віялові відключення світла в Україні
Віялові відключення світла в Україні

Сьогодні протягом дня, 15 травня, а саме — з 00:00 до 00:24 — будуть діяти обмеження в енергетичній системі для промислових споживачів.

Першими віялові відключення світла відчули на собі мешканці Київської та Дніпропетровської області. Графіки відключень наразі не діють, тому світло в оселях киян та жителів інших регіонів України будуть вимикати без попередження.

Сьогодні також стало відомо, що з 06.40 ранку до 09.00 ранку “Укренерго” також застосував контрольовані відключення світла як для промислових, так і для побутових споживачів в усіх українських регіонах. В “Укренерго” зазначили, що енергоживлення в районі знаходження обʼϵктів критичної інфраструктури не обмежуϵться. Тобто, мешканці будинків, які знаходяться на одній енергетичній лінії з такими обʼϵктами, перебоїв на собі не відчують.

Ввечері середи, 15 травня, а саме — з 18:00 до 23:00 по всій Україні можливі віялові відключення світла. Як зазначили представники від “Укренерго” — в енергетичній системі України через похолодання відбуваϵться значний дефіцит електричної енергії. Тому заплановано рекордний обсяг імпорту з максимальною потужністю.

Інформація про віялові відключення світла від Укренерго
Інформація про віялові відключення світла від Укренерго

Змушене обмеження споживання електричної енергії в “Укренерго” застосовують з метою запобігання аваріям в енергетичній системі України.
Тривалість віялових відключень світла наразі невідома. Про стабілізацію ситуації “Укренерго” повідомить додатково.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?