Тариф на електроенергію в Україні підвищать: скільки українцям доведеться платити за світло у 2024 році

Вже з червня 2024 року тарифи на електроенергію в Україні можуть суттϵво зрости. Скільки невдовзі доведеться платити українцям за світло – розповість "Один Факт".

В Україні вже з червня 2024 року може подорожчати послуга електроенергії. Головна причина подорожчання — нестача фінансів на відновлення обʼϵктів системи енергетики, пошкоджених в результаті російських атак.

В травні 2024 року ситуація ускладнилась тим, що температура повітря на вулиці знизилась і тому заради обігріву мешканці багатоквартирних будинків стали користуватись електричними приладами. Споживання енергоресурсу збільшилось по країні на 1000 мВт. В той же час виробництво електрики на атомних електричних станціях скоротилось на 500 мВт.

Раніше українська енергетика працювала на максимальних потужностях, але зараз енергетикам доводиться проводити регламентні роботи.

В Україні з червня може збільшитись вартість електричної енергії
В Україні з червня може збільшитись вартість електричної енергії

Покращення ситуації в енергетиці очікують протягом декількох днів. Однак віялові відключення все одно будуть відбуватись у пікові вечірні години. Взагалі на відновлення обʼϵктів енергетики в Україні потрібно занадто багато часу і великі інвестиції. Тому в уряді стали активно обговорювати імовірність підвищення тарифів на електричну енергію.

З 1 червня прогнозують підвищення вартості електрики вдвічі: до 4.5-5 гривень за кВт. Відповідне рішення, цілком можливо, можуть ухвалити в перший місяць літа.

Якщо це рішення все ж ухвалять — то кошти, отримані від оплати комунальних послуг, підуть на розвиток генерації електрики. Відомо, що за останній рік вартість електричної енергії зросла на 70%. Якщо раніше тариф складав 1.44 гривні за кВт за умови використання електрики до 250 кВт/год. Все спожите понад 250 кВт/год коштувало 1.68 грн./кВт. З 1 червня 2023 року Укренерго впровадив загальний тариф на спожиту електроенергію: 2.64 грн./кВт.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?