Тариф на електроенергію в Україні підвищать: скільки українцям доведеться платити за світло у 2024 році

Вже з червня 2024 року тарифи на електроенергію в Україні можуть суттϵво зрости. Скільки невдовзі доведеться платити українцям за світло – розповість "Один Факт".

В Україні вже з червня 2024 року може подорожчати послуга електроенергії. Головна причина подорожчання — нестача фінансів на відновлення обʼϵктів системи енергетики, пошкоджених в результаті російських атак.

В травні 2024 року ситуація ускладнилась тим, що температура повітря на вулиці знизилась і тому заради обігріву мешканці багатоквартирних будинків стали користуватись електричними приладами. Споживання енергоресурсу збільшилось по країні на 1000 мВт. В той же час виробництво електрики на атомних електричних станціях скоротилось на 500 мВт.

Раніше українська енергетика працювала на максимальних потужностях, але зараз енергетикам доводиться проводити регламентні роботи.

В Україні з червня може збільшитись вартість електричної енергії
В Україні з червня може збільшитись вартість електричної енергії

Покращення ситуації в енергетиці очікують протягом декількох днів. Однак віялові відключення все одно будуть відбуватись у пікові вечірні години. Взагалі на відновлення обʼϵктів енергетики в Україні потрібно занадто багато часу і великі інвестиції. Тому в уряді стали активно обговорювати імовірність підвищення тарифів на електричну енергію.

З 1 червня прогнозують підвищення вартості електрики вдвічі: до 4.5-5 гривень за кВт. Відповідне рішення, цілком можливо, можуть ухвалити в перший місяць літа.

Якщо це рішення все ж ухвалять — то кошти, отримані від оплати комунальних послуг, підуть на розвиток генерації електрики. Відомо, що за останній рік вартість електричної енергії зросла на 70%. Якщо раніше тариф складав 1.44 гривні за кВт за умови використання електрики до 250 кВт/год. Все спожите понад 250 кВт/год коштувало 1.68 грн./кВт. З 1 червня 2023 року Укренерго впровадив загальний тариф на спожиту електроенергію: 2.64 грн./кВт.

Нові статті

Схожі статті

“Саме такі дівчата”: лисий друг Тіни Кароль розсекретив справжні почуття до Ксенії Мішиної та Лесі Нікітюк

Слава Дьомін – відомий блогер, в якого є власний проєкт на Youtube. Він розсекретив інформацію про те, чи насправді мав роман із Лесею Нікітюк та що його повʼязує з Ксенією Мішиною.

“Купив квартиру”: старша донька Олі Полякової розсекретила роботу свого хлопця, з яким вона разом 8 місяців

Старша донька співачки Олі Полякової розсекретила професію свого хлопця. Виявляється бойфренд, з яким дівчина зустрічається 8 місяців – доволі заможний. В нього вже є власна нерухомість.

Пенсія без стажу: скільки в Україні платять пенсіонерам, які ніколи не працювали – крапля в морі, а не гроші

Відсутність роботи протягом життя – це зовсім не привід залишатись без пенсії. Під старість українці без стажу можуть розраховувати на отримання соціальної пенсії. Розповідаємо, який в неї розмір.

Невдовзі весілля: який вигляд має 20-річний наречений Ярослави Магучіх та син її тренерки Назар Степанов

Олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розповіла про значущу подію в особистому житті. Невдовзі спортсменка виходить заміж. Подивіться, як виглядає її 20-річний обранець.